Зам. председателят на БСП Жельо Бойчев напуска парламента и политиката

Жельо Бойчев напуска ръководството на ПГ на „БСП за България“, скоро и парламента и политиката изобщо по лични причини. Това съобщи пред журналисти председателят на групата и лидер на БСП Корнелия Нинова след разговор с Бойчев.

„Жельо има намерение да се занимава с бизнес оттук нататък и постъпва изключително почтено, за което го поздравявам, и има и моето, и на колегите уважение“, каза Нинова.

Той е решил да си развива живота в друга посока. Опитахме се да го разубедим, защото е качествен и ценен колега, но това е негово решение, посочи лидерът на БСП. Ще ни липсва и съжаляваме, но остава до нас и ще помага с каквото може, добави тя.

„Нямам драма нито с ръководството, нито с колегите в парламентарната група, това са лични решения, свързани с осмисляне на заниманията ми оттук нататък“, потвърди и Жельо Бойчев.

Разбирането ми е, че когато човек е ангажиран с дадена позиция, той трябва да го прави наистина на сто процента, мотивирано, и затова помолих да бъда освободен като заместник-председател на ПГ на „БСП за България“, а след това ще видим, добави той и подчерта, че мотивите са лични.

 

„Прекалено дълго време съм в БСП, за да си помисли някой, че няма да бъда ангажиран оттук нататък и да помагам на партията“, заяви още Бойчев, който остава член на партията.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ba
    BAI
    3 0
    15:35, 28 юни 2018
    Този да му проверят имотното състояние, преди да влезе в парламента и сега . Но това няма да се случи.
Последни новини