Трима вазовци се срещнаха с робота София и Iron Man

Изображение 1 от 2

       На 26-27 юни 2018г. в град София се проведе Десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe. Отличен като най-влиятелният форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа през 2018 г., фестивалът беше сборна точка на водещи световни бизнес лидери и иноватори, инвеститори, както и политици, комисари, премиери и министри от Европа.

    Съвместната работа между Министерството на образованието, Съветът на ректорите, Националното представителство на студентските съвети в Република България и фондация Webit направи възможен Webit.X – проект, създаден в името на най-умните и трудолюбиви младежи на възраст между 16 и 23 години. Докосване до бъдещето - възможност да видят неща, които мнозинството от техните връстници в Европа и света биха видяли евентуално по телевизия или онлайн.

    Събитието се проведе на 27 юни в зала Арена Армеец и беше предназначено за активни ученици, студенти и младежи. Webit.X имаше за цел да избере над 5000 младежи на възраст между 16 и 23 годишна възраст с интерес към иновациите и усет към случващите се дигитални промени в заобикалащата ни среда.

     Представители на ПМГ „Иван Вазов“, Димитровград бяха Александър Боев – 11 б клас, Динко Николов и Елица Евтимова – 11 а клас. Те не само видяха, но имаха близък контакт с някои от най-големите съвременни технологични изобретения, като хуманоидния робот с гражданство - София, персонална летателна система Iron Man - велосипедът на бъдещето,  киборг - симбиоза между човек и машина - “бъдещите подобрени хора” и много други.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини