Математиката вдигна най-високо летвата за седмокласниците в Димитровград

Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград вдигна най-високо летвата за прием на седмокласниците. В математическия профил е отбелязан най-високият бал на първо класиране от 475 точки. Той поставя паралелката в топ тройката на най-силните приети ученици в региона.

В същата гимназия е и вторият профил с най-висок бал сред димитровградсикте училища. Това са „софтуерни и хардуерни технологии“. Ученикът приет с най-висок бал тук е с 459 точки.

Информатика в Хасковската природо-математическата гимназия „Акад.Боян Петканчин“ обаче е с най-високо вдигната летва по прим след седми клас в региона- 488.500 точки, уточни шефът на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

Днес започва записването на гимназистите след първото класиране.

Данните на РУО -Хасково показват, че 1556 ученици от региона са приети още сега. В профилираните гимназии на първо желание в гимназия влизат 587 ученици, а в професионалните-522-ма.

Изцяло запълнени са паралелките в Димитровград в Езикова и Математическата гимназии.

В първото завъртане на местата в региона са отпаднали 43-ма ученици. Обяснението за това, че не са из. Ползвали възможностите докрай за посочване на желания в заявленията си при кандидатстването, а балът за отбелязаните не им е стигнал. Имената на тези ученици обаче продължават да се въртят и за следващите класирания.

В региона има закрити обаче и 15 паралелки от първоначално утвърдения план-прием от 85. Ликвидирането им се е наложило заради липсата на подадени заявления за тях. Една от закритите паралелки е в Професионалната гимназия в Димитровград.

Записването на приетите ученици стартира дне и е до 6 юли. На 12 юли излиза второто класиране, за което удовлетворените от приема си  могат да подават документите  в училищата между 13 и 17 юли.

Красимира Славова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Х
    Х
    2 0
    09:24, 5 юли 2018
    И като ти се паднат шантави учители по ключовите предмети, всичко отива по дяволите...
    Топ паралелките изискват топ преподаватели.
Последни новини