Румен Христов е новият председател на СДС

За нов председател на СДС беше избран Румен Христов. Той получи 369 гласа срещу 322 за конкурента му Антон Койчев на 23-атата национална конференция на партията, съобщи БНР. 

Христов заяви, че ще работи за обединение в партията: 

"Моето желание е за консолидаця. Няма да има разделение, защото в последните години оредяха много редиците на Съюза на демократичните сили и имаме нужда от съвместни действия, тоест ще работя с всички членове на СДС, без значение дали са гласували за мен, или не".

СДС си поставя за цел да се върне в голямата политика. Вече бившият лидер Бождира Лукарски сега е кандидат за заместник-председател на партията. Лукарски постави задача на приемника си да върне СДС в полето на голямата политика през консервативно-патриотичен съюз. Той се обяви срещу партньорство с "Демократична България", в който влизат ДСБ и "Да, България":

"Те самите се лутат и не могат да се определят дали са в лявото или в дясното".

Антон Койчев защити идеята на Лукарски. По думите му, днес СДС избира между живот и смърт, като смъртта ще дойде от обезличаващия съюз с партиите от "Демократична България":

"Тези, които ни предадоха и разцепиха. Не, не съм съгласен".

Според Румен Христов, сега основната цел трябва да е добро представяне на местните избори, защото:

"Местната власт е изключително важна. Чрез нея се овладява централната власт".

Той обеща на местните организации да получат право сами да решават с кого да се коалират. Така ще се определи и кои са подходящите за СДС партньори.

Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини