Омбудсмана на Републиката пристига на протест срещу застрояването в парк Вапцаров

Изображение 1 от 5

    Омбудсмана на Република България - Мая Манолова, пристига на протест срещу застрояването в парк "Никола Й. Вапцаров" на 8 август.

    Протестът е организиран от граждани на Димитровград след събирането на над 2600 подписа в подкрепа на инициативата, съобщи Гергана Вълчева, един от организаторите. През изминалата седмица бе внесена жалба до кмета и председателя на Общински съвет - Димитровград с подписите на 2658 души, които са изразили несъгласие със застрояване в парк “Н.Й.Вапцаров” .

    Протестът ще се състои пред сградата на Община Димитровград в 11 часа на 8-ми август, сряда.

    Гражданите са против решенето на Общинския съвет за изработване на Подробен устройствен план на част от парка, промяна на предназначението й от горска територия в такава за ниско жилищно застрояване. Решението на ОбС бе взето в края на юни тази година, с което местния парламент откри процедура по изработване на подробен устройствен план за регулация и застрояване на 15 дка от парка. Решението дава зелена светлина за обособяването на терени за ниско жилищно строителство по протежение на улица „Шандор Петьофи”, от двете страни на бившата АТЗ болница и по ул."Илинден" - от пресечката на двете улици до зоокъта в парка. Намерението е впоследствие парцелите да бъдат продадени от общината на желаещи чрез явен търг.

    Коментарът по темата на кметът Иво Димов е, че "всъщност ще се застроява една тясна ивица, 15-20 метра в дълбочина, успоредна на ул. “Шандор Петьофи”, която е с дължина 700-800 метра. Общата площ е 15 дка. Звучи като голяма площ, но като се раздели на 20-тина отделни парцела, не е много. Освен това в тази ивица има предимно ниска растителност, има и дървета, разбира се”.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ss
      SS
      12 -4
      14:06, 7 авг 2018
      Не се наядохте герберасти ... що не идете да си направите жилища в болницата на края на града - празна е.
    • 2
      Ел
      Елана
      7 -17
      14:25, 7 авг 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Гр
      Гражданин
      12 -1
      17:13, 7 авг 2018
      Защо не се посочи чии са апетитите за застрояването! Да ги знаем мераклиите. Ще построят къщи поне от 200 кв.м. и един декар навътре. Щели да бъдат заплатени отрязаните дървета! Хайде, бе кмете! И по каква цена!
      Кмете, виж по-добре обществения ред, защото много често редица селяндури гърмят от разни заведения по никое време с фоерверки, а това е забранено! Проконтролирай и работното време на заведенията и искай обяснение от собствениците защо има хора и след 11.30 часа...И ред други нередности, че пак избори ще дойдат, че няма кого да избираме после...
    • 4
      Гр
      Гражданка
      4 -9
      18:57, 7 авг 2018
      Какво значение има, след като търга е публичен и в... Виж коментара
      • 00
        0010
        7 -2
        23:12, 7 авг 2018
        Публични ??????? Дръжки !!!¡!
    • 5
      Гр
      Гражданин
      8 -2
      19:15, 7 авг 2018
      Гражданко, не всеки, а оня, който има пари, както казва Тато в Дарик радио! Нали вилната зона е вече урбанизирана и там може да се строи, но тук дворът ще е към юг, ще има високи огради, вероятно големи кучета. Ти, гражданко, ще се явиш ли на търга?! А за другото, градоначалникът е този, който трябва да съблюдава чрез подчинените си за реда, сигурността, чистотата в селището! Добре е, като вземаш отношение, да спазваш и правописните, и пунктуационните правила на езика ни / СЕДЕМ СА ГРЕШКИТЕ В ПОСТА ТИ, КОЕТО Е ДОСТА ЗА ЧЕТИРИ ИЗРЕЧЕНИЯ/! Нищо лично!
      • Гр
        Гражданка
        2 -6
        00:25, 8 авг 2018
        Като имам пари ще се явя, като нямам ще си чеша ег... Виж коментара
    • 6
      10
      1010
      3 -4
      20:11, 7 авг 2018
      Не мога да ви разбера ЧЕСНО...Ей оплюхте го тоз ИЦО...евала ви. А той е такъв пич. Ще ми говорите за завис...е кой на кого и за какво ? Само тролове....тролове....да сте живи и здрави .
    • 7
      10
      1010
      2 -2
      07:09, 8 авг 2018
      Няма страшно. Ся кака ви Мая, че ви покаже как се прави. Чешещите си егото тролове.
    • 8
      Ba
      bat donio
      3 0
      12:07, 8 авг 2018
      напъни си мозъка и изкарай, защо ми стоиш на заплата в неохим....

    Още новини

    Последни новини