Джазовото късче от лятото приключва на 1-ви август

Лятната джазова програма и изложбата по повод 10-годишнината от инициативата „Късче от лятото“ в Димитровград приключва на 1-ви август.

Джазовото късче от лятото ще приключи с австралийско-английско участие отново на Централната градска алея. От 19 часа свирят музикантите от David Dawer trio. Участието им в Димитровград е част от лятното турне на групата в България „Джаз на път“. 

Припомняме, че началото на музикалното лято бе дадено на 5-ти юли на Централната градска алея с концерт на Акустично джазово трио, със специалното участие на вибрафониста от Турция Джан Туту и гръцките музиканти Николаос Сидеридис – тромпет и Михалис Петрусис – контрабас.

На 23-ти юли бе открита Изложба плакати от колекцията на чешкия Национален филмов архив, която пристигна в Димитровград със съдействието на Чешкия център в София.  Тя ще остане на разположение на посетителите до 15-ти август в Изложбената зала „Асен Крайшников“ в КДК. В нея са оригиналните плакати към филмите от 60-те години „Пансион за ергени“, „Като баровци“, „Чук за вещици“, „Аз, печалният Бог“, „Черен Петър“, „Когато дойде котаракът“, „Лимонаденият Джо“, „Дамата на релсите“, „Маркета Лазарова“ и „Строго охранявани влакове“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини