Stunt show, турнир по канадска борба и кино на открито допълват програмата за празника на града

    Празникът на Димитровград е едно от най-очакваните празнични събития от гражданите през годината. Програмата ще започне на 25 август с кулминация на 2 септември, когато Димитровград ще отбележи 71 години от своето създаване. Празникът на града е време, когато всеки един димитровградчанин трябва да намери себе си в случващите се събития, за това и традиционно програмата е разнообразна и покрива многообразието от вкусове и желания на нашите съграждани. Модерна, отразяваща съвременните вкусове програмата за празника на Димитровград импонира на неговата същност.

    Концерт на най-любимата българска звезда - Графа, ще бъде гвоздеят в програмата на 2 септември. На сцената на пл.България публиката ще може да се наслади още и на изпълненията на Райна, Борис Дали и уникалния колорит на ансамбъл "Пирин".

    Неделната вечер на 26 август ще бъде посветена на българското кино. В лятната вечер на открито под звездите на пл."Поезия" ще бъде прожектирана популярната българска комедия "Топло" с участието на Наум Шопов и Стефан Данаилов. Преди излъчването на филма почитателите на седмото изкуство ще могат да чуят популярни парчета от емблематични български филми в изпълнение на Забавно-духов оркестър.
    За ценителите на клубната музика, тази година, превърналият се в запазена марка за празника на Димитровград Пиано бар на открито ще бъде с участието на кубинката Ире Васкес и нейният бенд.

    С "Празнични ритми Димитровград`2018" клубовете на хората от третата възраст и лауреатите от читалищата от общината ще предложат изпълнения от стари градски песни и български фолклор на сцената в парк "Марица".
    Почитателите на спорта ще могат да се включат в няколко традиционни турнира и състезания. Реверанс към постиженията на спортната общественост в града ще бъде и изложба в Исторически музей, където ще бъдат представени постижения, събития и личности от историята на успешните димитровградски състезатели. Бодибилдинг маниаците, които искат да премерят сили за добра форма ще имат възможност да го направят в Турнира по канадска борба, който е с най-големият награден фонд за страната и се организира съвместно с Българската федерация по кандска борба. 
    Зрелище от мото каскади  с ефектно шоу ще радва почитателите в "Stunt show" на бул.Д.Благоев в първият ден от празничната програма, а съботната вечер на 25 август ще събере почитатели на рока за грандиозен концерт на басейна на популярната сръбска група "ALOGIQ".
    За децата в неделния преди  обед на 26 август по алеята на бул."България" ще има истинско детско "PARTY".
    "От съкровищницата на библиотеката" ще бъдат показани в специална изложба редки и ценни издания, като с това институцията ще отбележи признанието, което получи за Библиотека на годината.
    Много настроение изразено в пъстрота на вкусовете ще радва жителите и гостите за Празника на Димитровград!

    Пълна ифнормация за всички събития по дни и часове можете да видите в нашия календар!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини