19 °C

Stunt show, турнир по канадска борба и кино на открито допълват програмата за празника на града

  Празникът на Димитровград е едно от най-очакваните празнични събития от гражданите през годината. Програмата ще започне на 25 август с кулминация на 2 септември, когато Димитровград ще отбележи 71 години от своето създаване. Празникът на града е време, когато всеки един димитровградчанин трябва да намери себе си в случващите се събития, за това и традиционно програмата е разнообразна и покрива многообразието от вкусове и желания на нашите съграждани. Модерна, отразяваща съвременните вкусове програмата за празника на Димитровград импонира на неговата същност.

  Концерт на най-любимата българска звезда - Графа, ще бъде гвоздеят в програмата на 2 септември. На сцената на пл.България публиката ще може да се наслади още и на изпълненията на Райна, Борис Дали и уникалния колорит на ансамбъл "Пирин".

  Неделната вечер на 26 август ще бъде посветена на българското кино. В лятната вечер на открито под звездите на пл."Поезия" ще бъде прожектирана популярната българска комедия "Топло" с участието на Наум Шопов и Стефан Данаилов. Преди излъчването на филма почитателите на седмото изкуство ще могат да чуят популярни парчета от емблематични български филми в изпълнение на Забавно-духов оркестър.
  За ценителите на клубната музика, тази година, превърналият се в запазена марка за празника на Димитровград Пиано бар на открито ще бъде с участието на кубинката Ире Васкес и нейният бенд.

  С "Празнични ритми Димитровград`2018" клубовете на хората от третата възраст и лауреатите от читалищата от общината ще предложат изпълнения от стари градски песни и български фолклор на сцената в парк "Марица".
  Почитателите на спорта ще могат да се включат в няколко традиционни турнира и състезания. Реверанс към постиженията на спортната общественост в града ще бъде и изложба в Исторически музей, където ще бъдат представени постижения, събития и личности от историята на успешните димитровградски състезатели. Бодибилдинг маниаците, които искат да премерят сили за добра форма ще имат възможност да го направят в Турнира по канадска борба, който е с най-големият награден фонд за страната и се организира съвместно с Българската федерация по кандска борба. 
  Зрелище от мото каскади  с ефектно шоу ще радва почитателите в "Stunt show" на бул.Д.Благоев в първият ден от празничната програма, а съботната вечер на 25 август ще събере почитатели на рока за грандиозен концерт на басейна на популярната сръбска група "ALOGIQ".
  За децата в неделния преди  обед на 26 август по алеята на бул."България" ще има истинско детско "PARTY".
  "От съкровищницата на библиотеката" ще бъдат показани в специална изложба редки и ценни издания, като с това институцията ще отбележи признанието, което получи за Библиотека на годината.
  Много настроение изразено в пъстрота на вкусовете ще радва жителите и гостите за Празника на Димитровград!

  Пълна ифнормация за всички събития по дни и часове можете да видите в нашия календар!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини