Курбан за благоденствието на димитровградчани раздава кметът Иво Димов

За пета поредна година по инициатива на кмета на Димитровград Иво Димов и с лични негови средства  на 02 септември от 10.00ч. пред храм "Св.Димитър" ще бъде отслужен тържествен водосвет  за благоденствие на града и ще бъде раздаден курбан за здравето на димитровградчани.
 
След поредица от тежки наводнения преди години, кмета се зарече в навечерието на празника на града да дава курбан. 5 овце в 7 казана ще бъдат приготвени и раздадени на гражданите навръх празника утре. Над 300кг. курбан ще бъде осветен от архиерейски наместник отец Георги Тодев, а доброволци от читалищата ще помогнат за неговото раздаване.
     

От 20.00ч. на площад България ще започне празничната програма по повод Празника на града и 71 години от неговото създаване. Официален гост на събитието ще бъде Председателя на Народното събрание на Република България г-жа Цвета Караянчева.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ве
    Верно ли бе ...
    7 -3
    16:25, 1 сеп 2018
    Браво на тоя пич ! Много неща направи за Димитровград ,мен вече ме е срам че не съм от едно малцинство , и че съм от Хасково .В тоя смотан град никога , за нищо хубаво не се случва....
  • 2
    Ми
    митю клявката
    1 0
    06:59, 2 сеп 2018
    Раздава курбан щото ГЕРБ се клати здраво!!!
    Бойко късно снощи е подал оставка,но още не е отразено в медиите
    • Ли
      Лили
      0 0
      12:32, 2 сеп 2018

      Ха дано, ама на дали!

  • 3
    Ми
    Мина
    0 0
    20:40, 2 сеп 2018
    Не случайно се наричаш " клявката" .Макар че на мене ми се ще да има предсрочни избори , да докарате Нинова на власт, че да ви светне какво значи фурнаджийска лопата и управление на огладнели бесепари.

Още новини

Последни новини