Безплатни прегледи и специални отстъпки за ученици във „Верея Optic Store“

    Д-р Кремена Стоянова от Очен център „Верея Optic Store”: Профилактичните прегледи са първата стъпка към доброто очно здраве, особено при децата.
     
    В навечерието на новата учебна година, Очен център „Верея OpticStore” e подготвил за димитровградските учениците безплатни профилактични прегледи.
    Д-р Кремена Стоянова ще извърши профилактичните консултации в най-новия и модерен очен център в Димитровград – „Верея Optic Store“. На 15 септември, с предварително записване на тел. 0391 76783, екипът на очния център очаква всички ученици от общината. За тях освен големи намаления на цените за оптични рамки и стъкла, както и промоционални отстъпки за слънчеви очила - ще има и специални подаръци.  
     
    Очните заболявания при подрастващите са различни от тези при възрастните, споделят експертите. „Наблюдението от родителите е от значение за разпознаване на някои от проблемите с детските очи. Често ме питат за какво да бди един родител и кога е важно да се потърси лекар. Казвам, че всичко е важно, щом става дума за здраве, безспорно  профилактиката е ключова. Опростено казано, опалквания като често главоболие, зачервяване, замъглено зрение и напрежение говорят, че нещо не е наред с детското око. При подобни симптоми е необходимо да се извърши преглед. Малчуганите ни прекарват дълго време пред светещи екрани – компютри, таблети и мобилни телефони, това няма как да остане без последици за очите им“, споделя д-р Стоянова. 
     
    Очните лекари припомнят, че ранната дагностика дава най-добри резултати. „При децата е важно да се вземат мерки при открити проблеми докато израстват. До около 8-годишна възраст състоянието им се подобрява далеч по-бързо с правилна диагноза и терапия. Освен това има състояния, като така нареченото „скрито далекогледство“ при малчуганите, което се описва като състояние на компенсация на едното око спрямо другото, затруднявайки и детето да сподели, че има проблем. При най-малките, изписването на очила се извършва след поставяне на капки, които да не позволят на окото да „заблуди“ апаратите и далекогледството да стане явно, за да се установи хиперметропия. Открито навреме обаче, състоянието може да бъде овладяно и да не представлява трудност за детското око, което тепърва ще бъде натоварвано с четене, писане и други“, съветва още д-р Стоянова. Навременното изписване на очила или отстраняване на открит проблем - предотвратяват или стопират последващи по-сериозни процеси, уточнява още тя, и допълва, че това е причината да проведат, станалите традиция за екипа - безплатни прегледи, но този път насочени към грижата за здравето на децата. 
     
    Кабинетът във „Верея OpticStore” работи със Здравната каса, а екип от професионалисти се грижи за очното здраве на пациентите. Освен с модерната техника и индивидуалния подход към всеки, в очния център се предлага богато разнообразие от рамки и стъкла за диоптрични и слънчеви очила. Адресът е бул. „България“ №2.
    Платен материал
    Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини