Димитровградските огнеборци демонстрираха техниката си в центъра на града

Изображение 1 от 4

    Огнеборците от Димитровград демонстрираха в центъра на града днес уменията си да се справят в критични ситуация. Показното е по повод професионалния им празник, който се отбелязва на 14-ти септември.

    На централния площад "България" огнеборците събраха минувачите край пожарните коли и оборудването, с което си служат ежедневно при спасяването на човешки животи.

    Димитровградската служба разполага с 5 пожарни автомобила. Два от тях са за водопенно гасене, две са високопроходими за горски и полски пожари и една за комбинирано гасене с вода и прах. Оборудването включва още спасителна лодка, УТВ и микробус за придвижване на по-голям състав при необходимост. Към момента персоналът й наброява 41 души.

    Най- силно любопитство към случващото проявиха децата и възпитаниците на детските градини. Малките получиха възможността да се почувстват като големите и от първо лице да усетят тръпката на професията на пожарникаря. Много от тях сложиха каски, а някои хванаха огън с пожарникарския маркуч. Интерес предизвикаха и специалните водонепромокаеми костюми, с които пожарникарите работят при водни бедствия.

    На демонстрацията присъства и кметът на Димитровград Иво Димов, който направи инспекция на сигналната уредба на един от пожарните автомобили, като лично натисна бутона и я задейства.

    По време на акцията бяха раздадени листовки с информация кои са рисковите фактори за възникването на пожар и какви опасности може да причини безразборната игра с огъня.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини