Димитровград навърши 74 години с пищна заря и музика

    Димитровград отпразнува своя рожден ден с концерт на D2 и Стенли, подкрепени от пищна заря. В празничната вечер на 2 септември, централния площад "България" се изпълни със стотици хора, дошли да празнуват 74-тия рожден ден на бригадирския град.

    Официално празникът стартира с тържествена сесия на ОбС - Димитровград, на която посмъртно бе връчено званието “Почетен гражданин” на д-р Валентин Палашев. След което празника продължи на централния площад със Забавно-духовия оркестър, издигане на националното знаме от почетна военна рота и поздравителни слова от голямата сцена.

    „На днешния ден трябва да помним историята на града ни, да погледнем към миналото, да видим предстоящото с увереност в позитивното бъдеще на Димитровград. Нашата основна цел и задача е да съхраним духа и традициите на първостроителите. Да надградим постигнатото така, че младите хора да избират Димитровград. Домът е там, където е сърцето. Всички ние заедно сме сърцето на Димитровград”, заяви в приветствието си към димитровградчани кметът на града Иво Димов.

    Празнични слова отправиха от трибуната още областният управител Минко Ангелов, народният представител Катя Панева, заместник-председателят на общинския съвет Юлиян Семерджиев и представители на побратимени градове - кметът на сръбския Димитровград Владица Димитров и заместник-кметът на хърватския Кутина Ивана Грдич. Поздравителни адреси по повод празника са изпратили още президентът на Република България Румен Радев, министър-председателят Стефан Янев и председателят на НС Ива Митева.

    Първият музикален поздрав от сцената бе песента „Една българска роза“ в изпълнение на младата певица Кристин Стефанова от Димитровград. Минути по-късно площадът бе огрян от запомнящо се пиротехническо шоу, което всяка година се очаква с нетърпение от димитровградчани. Пищната заря озари площада в синхрон с класически валс, след което на сцената излязоха музикантите от D2 и Станислав Сланев – Стенли. Те изпълниха легендарни парчета на групата, на „Тангра” и други популярни български песни. Много от празнуващите на площада пяха българските хитове заедно с тях.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      8 -3
      12:44, 3 сеп 2021
      Пир по време на чума
    • 2
      Че
      Че
      9 -4
      13:09, 3 сеп 2021
      Грешни пари са хвърлени на вятъра за тея фойерверки, голяма работа голям кеф, много шарено ихууу. Да не говорим че на музикантите им стана лошо че никой не им знае песните и не вдигат ръце и нищо, другия път докарайте някой мазен потен чалгарски тулуп (мъжки или женски) да се кълчи и пее на плейбек на сцената поне пасмината на площада ще знае песните им на изуст и ще е по жива отколкото вчера
      • Ме
        Метална
        1 -3
        13:30, 3 сеп 2021
        Че,голям простак си!Ама какво да очакваш от амеба.
    • 3
      Пя
      Пяха
      3 -2
      13:28, 3 сеп 2021
      Пяха много фалшиво, особено Стенли.
    • 4
      Бо
      Боби- Турбото
      6 -3
      13:56, 3 сеп 2021
      Пир по време на чума.Къде е дистанцията от 1.5 а Господин Кмете.
    • 5
      Кр
      Краси Радков
      1 -1
      19:55, 3 сеп 2021
      Кеф цена няма!!!
    • 6
      Ив
      Иван
      0 -1
      10:58, 4 сеп 2021
      Поне сменете името, то града ще си остане същия, но поне е начало
    • 7
      Ди
      Димитровград
      1 0
      14:04, 4 сеп 2021
      90 % от младите хора на града са извън България така , че това е оценката от вашето надграждане
      Домът е там където е сърцето да така е !
      Но прокудени от безхаберието на крадливите и алчни псета , техния дом е другаде.
      На хората не им трябват трибуни и изказвания , а условия за честен и справедлив труд !
      Вие , тези на трибуната , вие ли ще ни поучавате и казвате как се надгражда !
      Надграждате но само за себе си !
      С фанфари и гърмежи , платени не от вас .
    Последни новини