Есенен салон на изкуствата започва в Димитровград

Есенен салон на изкуствата започва в Димитровград от 5 октомври, с концерт на италианското трио Лело Петрарка в лятната читалня на ГБ "Пеньо Пенев", съобщават от общинска администрация.

Там ще могат да се разгледат и платната на галерия "Сугит", която гостува на Есенния салон на изкуствата с изложба от международния пленер, провел се в село Бодрово.

Библиотеката ще представи и творчески портрет на писателя Антон Дончев.

Три самостоятелни изложби живопис-  на Стойчо Желев, Валя Донкова и Стефан Гендов, както и творческа среща и премиера на книгата "Тафта" на Стефка Данева ще могат да се видят в изложбена зала "Асен Крайшников" в рамките на програмата на салона на изкуствата.

В ОДТ "Апостол Карамитев" ни очакват концерт на трио "Тенорите" и Симфониета - Враца, детски спектакъл и изложба-живопис на Илиян Урумов.

Акцент в програмата е и Концерта-бенифис на дългогодишния диригент на Забавно-духов оркестър и почетен гражданин на Димитровград маестро Доцо Вътков, който ще се състои на 2 ноември от 18.30ч. Участие в концерта ще вземат "Звездните момичета" и някои от големите имена на българската и световна музика със солови изпълнение в чест на Маестрото.

Дом-музей "Пеньо Пенев" ще домакинства на документално киночасие, където ще бъде представен филма  "Звярът е жив" и среща-разговор с авторите Весела Казакова и Мила Минева. 
 
Основен акцент в програмата е и традициония младежки джаз-фестивал, който ще се проведе от 23-25 октомври и  музикално-образователната програма за децата в детските градини "В приказния свят на джаза".
 
В зала "Жул Леви" ще бъде показана интересна програма, която ще започне на 17 октомври със среща-разговор с един от най-полулярните български композитори Стефан Диомов, акордеонно шоу на студенти от класа по акордеон на Ангел Маринов от Музикалната академия в Пловдив.
 
В някои от селата от община Димитровград също ще има събития включени в програмата на салона на изкуствата: село Длъгнево - "С Паисий през вековете - да съхраним християнството, българската история, традиции и обичаи" и Яворовите възпоменателни тържества в село Скобелево.
 
От 9 до 11 ноември в новоремонтираната Спортна зала "Младост" почитателите на танцовото изкуство ще имат възможност да се насладят на изпълненията по време на XIII Национален танцов фестивал "България танцува".
 
С откриване на изложбата "Малкия принц" на Унгарския културен институт и участие на Акустично джаз трио Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще закрие събитията в програмата на Есенния салон на изкуствата в Димитровград.
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини