Австралийски джаз с български привкус в Димитровград

Австралийската банда “Дейвид Дауър Трио” с концерт в Димитровград, част от турнето им в България. Групата, която съчетава джаз, рок и дори български музикални влияния, за да създаде свое собствено оригиналнo звучене, е на пето турне в страната ни. След  Пловдив и София музикантите ще свирят в Димитровград на 10 юли(сряда). Концертът е от 20.00 часа на Централната градска алея. 

Триото вече има записани три албума в България, включително най-новия „Мравка“, който включва съвместна работа c български музиканти, фолклорен хор и изпълнител на кавал. Дейвид е много изобретателен пианист и композитор и любовта му към България и българската музика оказва влияние върху неговия композиторски стил по уникален начин.

Тази година триото добавя и четвърти член - базираният в Обединеното Кралство китарист Елиът Фрост, като специален гост в състава.

След концерта в Димитровград музикантите ще участват в Джаз фесивала в Бургас и в Арт сцена на Арт лято Велико Търново. Концертът на забавните и талантливи музиканти е част от програмата "Късче от лятото", която Димитровград провежда  вече единадесет години през месец юли.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини