Кола на таван заради аквапланинг, друга - в канавката между Хасково и Димитровград

    Рено „Меган“ със старозагорска регистрация се обърна по таван, а Хонда „Сивик“ с хасковски номер отиде в канавката по пътя между Хасково и Димитровград. При инцидента е пострадал шофьорът на Реното.

    Катастрофата стана в зоната около завод “Язаки“ в платното  към Хасково тази сутрин.

    Според разказът на жената, шофирала Хондата, автомобилът ѝ се озовал в канавката, избутан при изпреварването от другата кола. „Изпреварващата ме кола поднесе заради аквапланинг, натисна ме и ме избута. Нямаше какво да сторя. “, разказа Господинка Ангелова.

    Шофьорът на старозагорския автомобил е откаран в болница със съмнение за счупен таз, а малко преди 11 часа колата му вдигната на платформа. Според Ангелова Реното се е движило и с по-висока от позволената на това място скорост.

    „Всички шофьори да карат внимателно и да съобразяват скоростта си с пътните условия, не да гледат допустимата скорост и да натискат педала, а да съобразя моментните атмосферни и пътни условия. На мястото на катастрофата, например пътят е прав, ремонтиран е, но за беда дъждът си каза думата. “, призова Господинка Ангелова.

    Рискът от аквапланинг е най-висок в коловозите и кривите, където между гумата и пътя може да има няколко сантиметра вода. Въпреки това, можете да карате безопасно при дъждовно време, стига да имате предвид няколко основни неща.
    Когато вали, две неща са от първостепенно значение: скоростта на движение и състоянието на гумите, напомнят и експертите. Когато по пътя има много вода и вашите гуми са износени, първо трябва задължително да намалите скоростта, тъй като рискът от аквапланинг е най-висок в коловозите и кривите, където между гумата и пътя може да има няколко сантиметра вода.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      По
      Погледнато отсртани
      43 -7
      11:30, 1 окт 2018
      Едното е, че асфалта на асфалт паша е менте и накъдрен, а второ и трето е, че карат с галоши и неразумно.
    • 2
      Ед
      Един
      54 -3
      12:22, 1 окт 2018
      Ремонта на пътя е извършен ужасно! Още лятото показа че събира вода и създава условия за аквапланинг! Няма контрол и това е, само долно крадене на средства от държания бюджет!
      • 00
        001
        21 -25
        13:15, 1 окт 2018
        А ако карат с 60 вместо с 90 един път какво ще ста... Виж коментара
    • 3
      Ге
      Георги Г.
      26 -3
      14:20, 1 окт 2018
      Високия клас гуми изпадат в аквапланинг след 95 км/ч, средния клас при около 85 км/ч. Питането в случая е: с колко е карал изпреварващия? С какви галоши е бил? Колко акъл има в главата?
    • 4
      Ап
      АПИ
      19 -4
      15:16, 1 окт 2018
      абе хора ,защо никой не попита когато се приема пътя защо тези 10 метра там не са асвалтирани ,колко вече произшествия стават точно в този район.трябва ли някой да се претрепи или утре като завали сняг колите да влезнат в пързалка заради разликата във височината и качеството на другият асвалт.
      имаше идеи за кръгово там..но докато се направи нещо тези 10 метра жертви ли трябва да вземат от безмислено спестеният асвалт ?
      • **
        **
        8 -4
        15:37, 1 окт 2018
        АсФалт ,бе! Акъл даваш ужким...
      • 00
        001
        8 -3
        18:14, 1 окт 2018
        Катастрофата е преди въпросните десет метра със стар асфалт!!!!!Факт е че натискат газта без значение дъжд ли вали сняг ли вали поледица ли има или слънце грее!!!!!И ти дето ревеш и ти си от тия безсмъртните явно!!!!!И перфектен да е пътя пак ще се озовете в канавката ако натискате яко педала!!!!!Да сте чували нещо за съобразена скорост????НЕ-Е-Е-Е вие знаете да карате само с превишена скорост!!!!Пък после търсите виновник!!!!!Е те и тенекеджийте искат хляб да ядат!!!!
    • 5
      По
      потърпевш
      20 -2
      17:01, 1 окт 2018
      Защо се харчат народни пари за тези пътища и изпълнителите си оставят ръцете.Никъде в чужбина няма такъв парадокс-пътя си е път,направен по правилата и с качествени материали.Нов път,с наклон,с неравности и други дефекти-как комисии разни,агенции ги приемат и ги пускат в експлоатация?!Минат не минат някоя година пътя пропада,не се поддържа.Няма ли гаранция,не носят ли отговорност фирмите коите ги строят?Кой трябва да им търси отговорност-гражданите,АПИ или някое министерство??Например пътя между кв.Болярово и Мин.Бани-правен е преди 3години.Елате го вижте,покарайте по него.Тези строители никой не ги е потърсил да им искат и търсят сметка що си оставиха ръцете,а сега ние да се трепем по този път!?!Ленти режат-да дойдат сега да го оправят тези от Областната управа,дето се снимаха.Докога ще ги търпим??????????
    • 6
      Os
      Osman pasha
      7 -1
      18:21, 1 окт 2018
      И ние дойдохме малко да си крадем хасфалти, с обществена поръчка, и без туй никой не проверява за качество, я си гепам мангизите па другото да се спасява.
    Последни новини