26 кг. марихуана и 11 кг. тютюн иззеха полицаи при спецоперация

През почивните дни на територията на Хасковска област е проведена специализирана операция по линия на контрабандата на безакцизни стоки.

При проверки на лица, домове и автомобили в Хасково и Димитровград и селата Момково, Ангел войвода, Нова надежда и на АМ „Марица“ са иззети общо 4 980 къса цигари и 11 кг. тютюн без бандерол. Тютюневите изделия са иззети с протоколи от собствениците им, на които са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

В хода на същата операция в Харманли са задържани трима мъже от града, съхраняващи и отглеждащи наркотични вещества. Край местността „Голите кайряци“, полицаите са спрели лек автомобил, шофиран от 39-годишен мъж. В колата е имало и двама пътници – негови съграждани на 47 г. и 48 г. В автомобила са намерени соларна батерия за поливна инсталация, акумулатори и селскостопански торове и препарати. При процесуално-следствени действия в дома на водача в с. Нова надежда в различни стаи на къщата са открити в процес на сушене чрез използване на вентилатори, зелена листна маса и съцветия от рода на канабиса с общо тегло 26,680 кг.

В хода на работата е открита и нива край града, засята с 50 канабисови растения с видими следи от обработване и поливане с помощта на конструкция с укрепване от тел, връв и дървени колчета. Тримата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини