Fiat може да ползват Opel за Chrysler

Бъдещето на европейското поделение на General Motors - Opel - ще бъде доста по-ясно, след като в края на месеца бъде оповестен бъдещият купувач на марката. Тази информация дойде от изпълнителния директор на GM, Фриц Хендерсън, който потвърди, че има няколко заинтересовани страни в закупуването на Opel, както и че окончателното решение за новия собственик ще бъде направено от GM, но не и от немското правителство.

Сега от немското правителство пък казват, че първоначалните планове за финансиране на компанията ще бъдат изслушани на 20 май.

Въпреки всичко правителството ще има влияние върху решението за бъдещия собственик на Opel, тъй като от тях се изисква да предоставят 3.5 милиарда долара в заем, за да се финансира новата компания, съобщават от Automotive News. Немският икономически министър Карл-Тиодор цу Гутенберг каза, че в момента се разглеждат двама потенциални инвеститори за финансовия план. Тези двама инвеститори са Fiat и Magna - като и двата вече бяха считани за основните играчи в битката за закупуването на Opel.

Хендерсън не пожела да разкрие към коя структура ще остане Opel, щом се отдели от GM, но подчерта, че неговата компания има желанието да запази миноритарен дял. Той също така не пожела да разкрие някаква имена на потенциални купувачи, но Fiat така или иначе вече потвърдиха, че се надяват създадат обща компания заедно с Chrysler и европейските поделения на GM, а именно Opel и Saab.

Fiat също така изследват възможностите за ползване на дизайни на Opel за Chrysler, щом новият Chrysler излезе от състоянието на банкрут, стига да спечели правата за Opel.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини