Пътници на Автогарата замърсяват вратата на града , кърджалийци негодуват

Пътници на Автогарата замърсяват подстъпите и пространствата около нея, което предизвиква недоволството на кърджалийци. Те споделят, че въпреки поставените кошчета, пристигащите с автобуси хвърлят билетчетата си по земята, както и хартийки от закуски и чашки от кафе. Заведенията около Автогарата са допълнителен източник на замърсяване. Клиентите им не пазят чистота и дори негодуват когато работничките от фирмата по сметопочистване си вършат работа и чистят около тях. За това сигнализират наши читатели.

Проверка на Кърджали бг вести установи,че всяка  сутрин в 7,00 часа работници на сметопочистващата фирма „Грийн Партнърс”почистват района на Автогарата, включително и около заведенията. Контейнерите се извозват между 6 и 6,30 часа. След това работничките чистят по райони. От заведенията обаче не почистват хвърлените от техните клиенти боклуци. Това се отнася както за тези отпред, така и отзад  Автогарата. Самата Автогара разполага също със служители по чистотата,но обикновено се разчита на тези от „Грийн Партнърс”.

Работници от сметопочистващата фирма смятат, че за поддържането на района трябва да имат ангажимент както от Автогарата, така и от заведенията.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини