Детско полицейско управление в Димитровград

В ОУ“Алеко Константинов“ стартира втори етап на първото Детско полицейско управление. Доброволческият състав е от 3 а клас с ръководител Невена Стефанова. 25 третокласници ще бъдат обхванати в инициативата на МВР, която стартира към 199 полицейски управления в страната през 2016 година.
На церемонията учениците положиха клетва и получиха знака на Детското полицейско управление. Гости бяха представители на Териториална полиция, Детска педагогическа стая, Държавен противопожарен контрол, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, учители и родители.
Целта на детската академия е чрез теоретични и практически занимания учениците да получат информация за детската полицейска лична защита. Те изучават още безопасност на движението по пътищата, долекарска помощ, права и задължения в обществото. В екипа, който обучава доброволците влизат преставители на Криминална и Териториална полиция, инспектори от Детска педагогическа стая и полицейски инспектори.
През месеците ноември и декември предстоят представяне дейността на охранителната полиция, запознаване с детската лична защита и посещение на база за подготовка на полицейски кучета в град Хасково. През месец януари са предвидени състезание – полицейска лична защита и безопасност на движението по пътищата.
Отговорник за Детско полицейско управление от страна на училището е  пед. съветник - Д. Димитров, а от страна на РУ – ИДПС – Т. Павлова и Ж. Господинов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини