Доказателствата на прокуратурата са приказки, заяви адвокатът на задържания бивш шеф на ДАБЧ

Петър Харалампиев не е ръководил никаква престъпна група и не е извършил никакви престъпления, а заместникът му го топи, за да седне в неговия стол.

Такава теза разви в предаването "Тази сутрин" по bТВ Николай Кокинов, адвокат на задържания бивш шеф на ДАБЧ.

"В България все още си невинен до доказване на противното. Прокуратурата повдигна тежки обвинения, но всичко ще излезе наяве", каза в сутрешния блок на bТВ адвокат Кокинов.

"Обвинението няма доказателства, само се предполага, че моят клиент е получавал подкупи, но няма нито показания от тези, които се предполага, че са ги дали, нито каквито и да е други улики", каза Кокинов. И се обърна към водещия Антон Хекимян: "Ако утре кажа, че миналата година сте взел подкуп, означава ли, че трябва да ви арестуват?!"

Юристът каза, че Петър Харалампиев няма кола, няма банкови сметки, има само кредити. Димитър Владимиров, който беше заместник на Харалампиев в агенцията, сега е временно оглавява ДАБЧ. "Всеки зам.-шеф се стреми да седне в стола на началника си. Владимиров започна да дава показания срещу клиента ми. Изведнъж стана словохотлив и знаел за схемите за търговия с документи. Защо, след като година и половина е имал информация, не е подал сигнал в ДАНС", попита риторично Кокинов. 

"Доказателствата на прокуратурата са приказки. Не е намерен един лев, не е намерен един биткойн, нито сейф или каса. Два пъти извършиха обиск в дома на клиента ми и не намериха нищо. Харалампиев няма личен автомобил и банкови сметки, има кредити. Доказателствата са от рода: един човек чул и казал. Използвани са и СРС-та, но ние все още не сме ги видели. Ако прокуратурата продължи да представя тези доказателства, съм сигурен, че клиентът ми няма да получи осъдителна присъда. Доказателствата са само приказки и няма нищо реално. Те могат да се използват само за обосновано предположение, но не и за осъдителна присъда. Няма нито един свидетел, който да твърди и да е разпитан, че е дал пари. Само един говори за това, но пари няма. Другият свидетел е заместникът на Харалампиев, но и неговите доказателства са само думи, без реални доказателства. Думите му са за една жена, която има фирма за легализация, виждала се е веднъж с Петър Харалампиев и парадира с това, че се е снимала с него", изреди адвокат Кокинов.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    As
    asko
    0 0
    11:15, 13 ное 2018
    Сега очаквам и той да осъди държавата в Стасбург за неправилен арест или нещо подобно, и всички ние да платим отсъденото обещетение! А честито!
Последни новини