Петима загинаха при верижна катастрофа в Пазарджишко

Ударили са се три микробуса и два автомобила

Петима души загинаха при тежка катастрофа, която стана в района на Пазарджик тази сутрин около 7.00 ч. Сблъскали са се три микробуса и два автомобила.

Катастрофата е станала на надлеза между пазарджишките села Звъничево и Братаница. Най-вероятната причина за тежкия инцидент е гъстата мъгла в района и неопесъчен участък.

Четирима души са загинали на място, а една жена по-късно в пазарджишката болница. Тя е откарана там в изключително тежко състояние. Двама от загиналите са пътували в една от колите, а другите трима – в един от микробусите. 

В района са станали още три катастрофи с шест автомобила, при които няма сериозно ранени. Временно е ограничено движението в участъка Звъничево-Вaрвара заради инцидента, съобщиха от АПИ. Обходният маршрут е по пътя с.Вaрвара - Септемврийски ханчета.

Движението по автомагистрала „Тракия” е интензивно. В района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора има гъста мъгла. Видимостта е намалена. Очаква се за празниците от там да преминат над 70 000 превозни средства. Призивът е да се шофира внимателно. Има ограничение на скоростта в два участъка на магистралата – до 90 км/ч в района на 45-ия и 53-ия километър, както и в участъка между Чирпан и Стара Загора.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    3 -3
    14:34, 22 дек 2018
    Пак АПИ е изненадан от поледицата и не е опесъчено.Най корумпираната държава на планетата.Пак гласувайте за ГРОБ.
  • 2
    На
    Насташ Кърев
    2 -1
    18:36, 22 дек 2018
    Къде ходят тия идиоти в това мръсно време бе Кой каквото търсил -намерил
Последни новини