1 °C

Нов асфалт за улица в кв. Черноконево, поставиха светлоотразители по пътя до там

Изображение 1 от 4

  През тази година в бюджета на Общината са заложени 200 000 лева за полагане на асфалт по улица „Райко Даскалов“ в кв. Черноконево. Улицата е дълга около километър и половина, като част от нея е асфалтирана преди няколко години и сега се предвижда да се продължи с още 700 метра нов асфалт.

  Улицата е по протежението на целия квартал, успоредно на река Марица, а местните жители имат закачка - "И внимавай да не стигнеш до края на ул.„Райко Даскалов“, защото в единия край на улицата е гробищния парк на квартала. Нереновирания участък от улицата, който ще бъде асфалтиран, е в много лошо състояние с големи дупки и почти без спомен от асфалтова настилка.

  Друга новост за квартала е, че по пътя между кв. Вулкан и кв. Черноконево са монтирани от скоро сетлоотразителни колчета, които имат за цел да дават ориентир на шофьорите в този участък за рамките на уличното платно при лоши метеорологични условия.

  И тук пътната настилка е в много лошо състояние, липсва и маркировка по платното, което при по-гъста мъгла вдига адреналина на шофьорите, които губят представа за границите на платното и кога могат да излезнат от него и да попаднат в банкета или в насрещното.

  Добрата новина е, че през тази година този път ще бъде изцяло ремонтиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., като попада в цялостната рехабилитация на пътя Чирпан – Симеоновград. Ремонтът на пътя Чирпан – Симеоновград се извършва от трима различни изпълнители.

  „Другите две фирми напредват изключително много. В посока на селата Брод и Злато поле основата е вече положена. При нас се забавиха. Поне 15 пъти съм се срещал с представители на фирмата, която работи по участъка, за да ги карам да започнат още наесен. Настоявах работата да започне активно от кварталите, когато времето още позволяваше. Но не започнаха, защото имаха ангажименти, свързани с довършителни дейности по пътя Димитровград – Хасково, околовръстното на Хасково и участъка в посока Кърджали. Последно увериха, че когато времето позволи, вероятно от началото на март, ще стъпят здраво и за няколко месеца ще приключат до определения срок, който е месец юли”, заяви кметът по време на общественното обсъждане на бюджет 2019 на община Димитровград.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  22 яну 2020
  Последни новини