12 °C

Нов асфалт за улица в кв. Черноконево, поставиха светлоотразители по пътя до там

Изображение 1 от 4

  През тази година в бюджета на Общината са заложени 200 000 лева за полагане на асфалт по улица „Райко Даскалов“ в кв. Черноконево. Улицата е дълга около километър и половина, като част от нея е асфалтирана преди няколко години и сега се предвижда да се продължи с още 700 метра нов асфалт.

  Улицата е по протежението на целия квартал, успоредно на река Марица, а местните жители имат закачка - "И внимавай да не стигнеш до края на ул.„Райко Даскалов“, защото в единия край на улицата е гробищния парк на квартала. Нереновирания участък от улицата, който ще бъде асфалтиран, е в много лошо състояние с големи дупки и почти без спомен от асфалтова настилка.

  Друга новост за квартала е, че по пътя между кв. Вулкан и кв. Черноконево са монтирани от скоро сетлоотразителни колчета, които имат за цел да дават ориентир на шофьорите в този участък за рамките на уличното платно при лоши метеорологични условия.

  И тук пътната настилка е в много лошо състояние, липсва и маркировка по платното, което при по-гъста мъгла вдига адреналина на шофьорите, които губят представа за границите на платното и кога могат да излезнат от него и да попаднат в банкета или в насрещното.

  Добрата новина е, че през тази година този път ще бъде изцяло ремонтиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., като попада в цялостната рехабилитация на пътя Чирпан – Симеоновград. Ремонтът на пътя Чирпан – Симеоновград се извършва от трима различни изпълнители.

  „Другите две фирми напредват изключително много. В посока на селата Брод и Злато поле основата е вече положена. При нас се забавиха. Поне 15 пъти съм се срещал с представители на фирмата, която работи по участъка, за да ги карам да започнат още наесен. Настоявах работата да започне активно от кварталите, когато времето още позволяваше. Но не започнаха, защото имаха ангажименти, свързани с довършителни дейности по пътя Димитровград – Хасково, околовръстното на Хасково и участъка в посока Кърджали. Последно увериха, че когато времето позволи, вероятно от началото на март, ще стъпят здраво и за няколко месеца ще приключат до определения срок, който е месец юли”, заяви кметът по време на общественното обсъждане на бюджет 2019 на община Димитровград.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  21.09.2019
  Последни новини