Пътните ремонти в общината инспектира кметът на Димитровград

Пътните ремонти в общината обобщи вчера кметът Иво Димов при инспекция на място на започващите строителни работи  на входната артерия на кв.Черноконево, информират от местната администрация. Участъкът ще бъде изцяло преасфалтиран, а освен тази отсечка, в квартала се предвижда да бъдат асфалтирани още улиците „Нов живот“ и „Райна Княгиня“. Те се правят изцяло с общинско финансиране, като се очаква да са готови до края на летния период.

"Въпреки проблемите с приемането на бюджета, направихме необходимото, за да не бъде нулев този строителен сезон. Активно работим по набелязаните проекти", сподели кмета на общината и припомни, че още в началото на мандата постави акцент в програмата си върху кварталите и малките населени места в общината. 

В момента се извършва пълната рехабилитация на участъка от село Радиево към Голямо и Малко Асеново, като очакванията са да приключи преди началото на зимата.  Общата стойност на предвидените там средства възлиза на близо 5 млн. лева.  Същевременно в Радиево се извършват ремонти на училището и детската градина в селото,като се създава възможност за още една допълнителна група. Средствата са  по линия на Проект „Красива България“. 

В следващите седмици се предвижда да стартира изкърпването на участъците на отсечките при селата Крум-Добрич, Ябълково-Горски извор.

Отделно текат редица ремонтни дейности в самия град. От днес започва ремонта на подпорната стена на Районния съд, а в впоследствие ще бъдат обновени и улиците„Анри Барбюс“ и „Цар Симеон“, както и паркингът зад сградата на Общинска администрация. 

От седмица се работи и по пълния ремонт на ул. „Бузлуджа“, която е сред най-натоварените в района на складовата зона и трябва да бъде готова до края на този септември. Наред с нея ще се ремонтира и участък от ул.Подполковник Калитин. Изпълнител на ремонтните дейности там е „Щрабаг“, а стойността на ремонта възлиза на близо 1,4 млн. лева.

До дни се очаква да бъде положен асфалта на улица „Цар Борис I“, като сега се правят тротоари и паркоместа. 

До седмица ще стартира и ремонт на ул. „Климент Охридски“, включително и паркинга зад бившата сграда на ДСК. Обновление ще претърпи и улицата зад детска градина „Приказка“, която също е изключително натоварена като трафик.

Предстои работа по няколко паркинга в различните части на града на улиците „Стефан Стамболов“ №9, на „Емилиян Станев“ №4, на „Захари Стоянов“ №2, както и на ул. „Кооперативна“. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини