Раздадоха призове за заслуги от градска библиотека „Пеньо Пенев“

    Днес бяха раздадени призовете на Димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“.

    Събитието бе уважено от официални лица на общинската администрация – зам кметът Яшо Минков и секретарят на общината Венета Стойменова.

    Бибилотеката отчете успешна 2018 година, през която получи престижната награда на Българската библиотечно-информационна асоциация „Библиотека на годината“ за 2017-та.

    За 2018-та година в библиотеката са били регистрирани 1554 души и са отчетени 23 329 посещения, а прочетените книги от фонда са 50 326, което е с 200 тома повече от предходната година. В края на годината са спечелени два проекта – единият на Общината за обновяване на тийн-зоната, а другият от министерството за закупуване на книги на стойност 3000 лева, които вече са във фонда.

    Събитието бе почетено и от ученици на училище „Алеко Константинов“, от където е и победителката за най-много прочетени книги за 2018 година. Габи е седмокласничка и е регистрирана в библиотеката от 2016 година, тя е изчела стотици заглавия и е редовен читател на детския отдел, като най-предпочитана от нея е художествената литература – от книги за принцеси и пирати до тийн произведения. За миналата година Габи е прочела 300 заглавия от различни жанрове, които момичето е носило с раница към дома си.

    За читател на годината в категория възрастни бе отличена Панка Грозева с прочетени 235 книги, а след нея са Продан Дойчев с 211 книги и Виолета Янакиева с 204 заглавия.

    Тази година библиотеката даде призове и за посланик на библиотеката, с които бяха отличени  Димитър Беремски (почетен гражданин на Димитровград), докторът на философските науки Кирил Георгиев, Марин Коджаиванов, Верджиния Минчева и председателят на читалище „Култура“ – Здравка Ангелова.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ир
      Ирина
      1 0
      16:22, 7 фев 2019
      Кой сега е посланика - почетния Каневски или почетния Беремски?
      • Ло
        Лопо
        1 0
        17:28, 7 фев 2019

        Димитър Беремски, грешката е наша, благодаря за забележката!

    • 2
      Тк
      тк
      1 -1
      09:17, 8 фев 2019
      Да ,измисляме си разни призове и се снимаме докато ги раздаваме! Хляб няма , но зрелища - да има!
      • Ти
        Тити
        1 -1
        10:59, 8 фев 2019

        Хляб има само, че трябва да си го изработиш! Тези които не им се работи само мрънкат, защото искат да започнат нова работа за 1500 лева, ама това не е реално в сегашната действителност.

    • 3
      До
      До Тити
      2 0
      13:54, 8 фев 2019
      Тити вашият отговор е типично балкански :вместо да се замислиш за много неща, да нападнеш казалия че "Царят е гол"...................
      • Ти
        Тити
        0 -1
        15:25, 8 фев 2019

        В грешка си, балканския манталитет е да се мрънка и кръшка. Аз ситуацията с пазара на труда съм го анализар вече и моята преценка, че просто има много хора които недоволстват и не работят (което е балкански манталитет), хората в така наречените развити общества отдавна са прозрели, че трябва да работят за да получават, но за съжаление в голяма част от българите собенно в по млаките населини места това не се разбира, те искат да вземат доходи като в големия град, но не са готови да дават от себеси

    • 4
      Да
      Да Тити
      1 0
      15:45, 8 фев 2019
      Нямам думи да изразя колко неистинско е това което сте написали. Изкарахте половината граждани на България (хората в малките населени места, които може би ги наричате селяни) мрънкалници и кръшкачи. Сигурно сте се закачили на някаква хранилка някъде с тоя начин на мислене и всичко ОК!
    Последни новини