11 °C

Раздадоха призове за заслуги от градска библиотека „Пеньо Пенев“

  Днес бяха раздадени призовете на Димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“.

  Събитието бе уважено от официални лица на общинската администрация – зам кметът Яшо Минков и секретарят на общината Венета Стойменова.

  Бибилотеката отчете успешна 2018 година, през която получи престижната награда на Българската библиотечно-информационна асоциация „Библиотека на годината“ за 2017-та.

  За 2018-та година в библиотеката са били регистрирани 1554 души и са отчетени 23 329 посещения, а прочетените книги от фонда са 50 326, което е с 200 тома повече от предходната година. В края на годината са спечелени два проекта – единият на Общината за обновяване на тийн-зоната, а другият от министерството за закупуване на книги на стойност 3000 лева, които вече са във фонда.

  Събитието бе почетено и от ученици на училище „Алеко Константинов“, от където е и победителката за най-много прочетени книги за 2018 година. Габи е седмокласничка и е регистрирана в библиотеката от 2016 година, тя е изчела стотици заглавия и е редовен читател на детския отдел, като най-предпочитана от нея е художествената литература – от книги за принцеси и пирати до тийн произведения. За миналата година Габи е прочела 300 заглавия от различни жанрове, които момичето е носило с раница към дома си.

  За читател на годината в категория възрастни бе отличена Панка Грозева с прочетени 235 книги, а след нея са Продан Дойчев с 211 книги и Виолета Янакиева с 204 заглавия.

  Тази година библиотеката даде призове и за посланик на библиотеката, с които бяха отличени  Димитър Беремски (почетен гражданин на Димитровград), докторът на философските науки Кирил Георгиев, Марин Коджаиванов, Верджиния Минчева и председателят на читалище „Култура“ – Здравка Ангелова.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ир
   Ирина
   1 0
   16:22, 7 фев 2019
   Кой сега е посланика - почетния Каневски или почетния Беремски?
   • Ло
    Лопо
    1 0
    17:28, 7 фев 2019

    Димитър Беремски, грешката е наша, благодаря за забележката!

  • 2
   Тк
   тк
   1 -1
   09:17, 8 фев 2019
   Да ,измисляме си разни призове и се снимаме докато ги раздаваме! Хляб няма , но зрелища - да има!
   • Ти
    Тити
    1 -1
    10:59, 8 фев 2019

    Хляб има само, че трябва да си го изработиш! Тези които не им се работи само мрънкат, защото искат да започнат нова работа за 1500 лева, ама това не е реално в сегашната действителност.

  • 3
   До
   До Тити
   2 0
   13:54, 8 фев 2019
   Тити вашият отговор е типично балкански :вместо да се замислиш за много неща, да нападнеш казалия че "Царят е гол"...................
   • Ти
    Тити
    0 -1
    15:25, 8 фев 2019

    В грешка си, балканския манталитет е да се мрънка и кръшка. Аз ситуацията с пазара на труда съм го анализар вече и моята преценка, че просто има много хора които недоволстват и не работят (което е балкански манталитет), хората в така наречените развити общества отдавна са прозрели, че трябва да работят за да получават, но за съжаление в голяма част от българите собенно в по млаките населини места това не се разбира, те искат да вземат доходи като в големия град, но не са готови да дават от себеси

  • 4
   Да
   Да Тити
   1 0
   15:45, 8 фев 2019
   Нямам думи да изразя колко неистинско е това което сте написали. Изкарахте половината граждани на България (хората в малките населени места, които може би ги наричате селяни) мрънкалници и кръшкачи. Сигурно сте се закачили на някаква хранилка някъде с тоя начин на мислене и всичко ОК!

  Хороскоп за 17.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда от разнообразие днес, затова го търсите на най-разнообразни места. Едва ли повечето от вас ще прекарат този ден у дома си. Предпочитате движението и срещите с приятни и близки хора. Отношенията ви с любимия човек все повече ви радват. Имате голяма заслуга да това да се разбирате чудесно с хората около вас. Починете си вечерта.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще търсите компанията на хора, с които ви свързват еднакви интереси и ще изпитате душевна наслада от близостта им. Високите ви изисквания са трудно осъществими от хора, отличаващи се от вашето интелектуално, духовно и финансово състояние. Там и търсете причините за собствената си неудовлетвореност.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Активността ви е очевидна и това ще се отрази на работата ви. Намерете сили в себе си, за да преодолеете емоциите и да придвижите напред личен ангажимент. Предстоят ви сериозни ходове, които не трябва да отлагате. Приятелска подкрепа и направления към новости и по-високи доходи.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Наистина, нуждаете се от пълно възстановяване и нови сили. Предстоящата седмица ще ви предостави предизвикателства и трябва да сте готови за тях. Сега е важно да си дадете реална преценка за ситуацията, не се притеснявайте излишно и не правете драми от тривиални неща.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отдавна планирате почивка, която едновременно да е вид разнообразие и да е ефективна. Най-удачният вариант е екскурзията до някое място, което ви е напълно непознато. Едва ли друго нещо ще ви зареди със сили и енергия толкова успешно.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще търсите приятни и отморяващи ви занимания. За бизнесмените се очертават срещи, резултатите от които ще зависят от вашето коректно поведение и излъчване. Можете да постигнете желанията си, отстоявайте интересите си. Това няма да ви коства много усилия, защото е от силните ви страни.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Започвате многообещаващ период от живота си, начало на който е днешният ден. Предстои ви комплекс от положителни промени, за част от които обаче ще ви се наложи да проявите повече търпение. И тъй като именно това е силното ви място, сте щастливци, които умеят да се радват на мига. А такива няма да ви липсват.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ви очаква вълнуващо приключение, което ще завърши положително за вас. Преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на част от близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще получите интересно предложение, което ще ви въодушеви.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Около вас съществува атмосфера, която не е по вкуса ви. Ще ви терзаят противоречиви чувства, не се поддавайте на чужди влияния. Предстои ви среща с приятел, когото отдавна не сте виждали. Не унивайте, очаква ви стабилизиране както във финансов план, така и в личния ви живот.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Умеете да цените времето си и днес това ще си проличи. Ще обърнете внимание на вътрешните си потребности, имате нужда от повече духовност в общуването. Вечерта ви ще бъде приятна, но не чакайте друг да се погрижи за това, вземете нещата в свои ръце. Мило тържество ще ви срещне с обичани хора.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Амбицията ви и постоянната вътрешна борба, която водите напоследък са доста изтощителни. Намерете време за любими занимания, отпуснете се. Денят е подходящ да преосмислите целите си и начинанията, с които сте се заели в момента. Не бързайте да поемате нови ангажименти. В близките дни ви се очертават доста сериозни натоварвания.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Любовта ви окрилява, чувствате се изпълнени с енергия. Доброто ви настроение е заразяващо и мнозина ще потърсят компанията ви. Вероятно ще се отдадете на планове за бъдещето. Забравете проблемите предстои ви много успешен период.
  17 ное 2019
  Последни новини