-1 °C

Раздадоха призове за заслуги от градска библиотека „Пеньо Пенев“

  Днес бяха раздадени призовете на Димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“.

  Събитието бе уважено от официални лица на общинската администрация – зам кметът Яшо Минков и секретарят на общината Венета Стойменова.

  Бибилотеката отчете успешна 2018 година, през която получи престижната награда на Българската библиотечно-информационна асоциация „Библиотека на годината“ за 2017-та.

  За 2018-та година в библиотеката са били регистрирани 1554 души и са отчетени 23 329 посещения, а прочетените книги от фонда са 50 326, което е с 200 тома повече от предходната година. В края на годината са спечелени два проекта – единият на Общината за обновяване на тийн-зоната, а другият от министерството за закупуване на книги на стойност 3000 лева, които вече са във фонда.

  Събитието бе почетено и от ученици на училище „Алеко Константинов“, от където е и победителката за най-много прочетени книги за 2018 година. Габи е седмокласничка и е регистрирана в библиотеката от 2016 година, тя е изчела стотици заглавия и е редовен читател на детския отдел, като най-предпочитана от нея е художествената литература – от книги за принцеси и пирати до тийн произведения. За миналата година Габи е прочела 300 заглавия от различни жанрове, които момичето е носило с раница към дома си.

  За читател на годината в категория възрастни бе отличена Панка Грозева с прочетени 235 книги, а след нея са Продан Дойчев с 211 книги и Виолета Янакиева с 204 заглавия.

  Тази година библиотеката даде призове и за посланик на библиотеката, с които бяха отличени  Димитър Беремски (почетен гражданин на Димитровград), докторът на философските науки Кирил Георгиев, Марин Коджаиванов, Верджиния Минчева и председателят на читалище „Култура“ – Здравка Ангелова.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ир
   Ирина
   1 0
   16:22, 7 фев 2019
   Кой сега е посланика - почетния Каневски или почетния Беремски?
   • Ло
    Лопо
    1 0
    17:28, 7 фев 2019

    Димитър Беремски, грешката е наша, благодаря за забележката!

  • 2
   Тк
   тк
   1 -1
   09:17, 8 фев 2019
   Да ,измисляме си разни призове и се снимаме докато ги раздаваме! Хляб няма , но зрелища - да има!
   • Ти
    Тити
    1 -1
    10:59, 8 фев 2019

    Хляб има само, че трябва да си го изработиш! Тези които не им се работи само мрънкат, защото искат да започнат нова работа за 1500 лева, ама това не е реално в сегашната действителност.

  • 3
   До
   До Тити
   2 0
   13:54, 8 фев 2019
   Тити вашият отговор е типично балкански :вместо да се замислиш за много неща, да нападнеш казалия че "Царят е гол"...................
   • Ти
    Тити
    0 -1
    15:25, 8 фев 2019

    В грешка си, балканския манталитет е да се мрънка и кръшка. Аз ситуацията с пазара на труда съм го анализар вече и моята преценка, че просто има много хора които недоволстват и не работят (което е балкански манталитет), хората в така наречените развити общества отдавна са прозрели, че трябва да работят за да получават, но за съжаление в голяма част от българите собенно в по млаките населини места това не се разбира, те искат да вземат доходи като в големия град, но не са готови да дават от себеси

  • 4
   Да
   Да Тити
   1 0
   15:45, 8 фев 2019
   Нямам думи да изразя колко неистинско е това което сте написали. Изкарахте половината граждани на България (хората в малките населени места, които може би ги наричате селяни) мрънкалници и кръшкачи. Сигурно сте се закачили на някаква хранилка някъде с тоя начин на мислене и всичко ОК!

  Хороскоп за 17.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
  17 фев 2020
  Последни новини