11 °C

Раздадоха призове за заслуги от градска библиотека „Пеньо Пенев“

  Днес бяха раздадени призовете на Димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“.

  Събитието бе уважено от официални лица на общинската администрация – зам кметът Яшо Минков и секретарят на общината Венета Стойменова.

  Бибилотеката отчете успешна 2018 година, през която получи престижната награда на Българската библиотечно-информационна асоциация „Библиотека на годината“ за 2017-та.

  За 2018-та година в библиотеката са били регистрирани 1554 души и са отчетени 23 329 посещения, а прочетените книги от фонда са 50 326, което е с 200 тома повече от предходната година. В края на годината са спечелени два проекта – единият на Общината за обновяване на тийн-зоната, а другият от министерството за закупуване на книги на стойност 3000 лева, които вече са във фонда.

  Събитието бе почетено и от ученици на училище „Алеко Константинов“, от където е и победителката за най-много прочетени книги за 2018 година. Габи е седмокласничка и е регистрирана в библиотеката от 2016 година, тя е изчела стотици заглавия и е редовен читател на детския отдел, като най-предпочитана от нея е художествената литература – от книги за принцеси и пирати до тийн произведения. За миналата година Габи е прочела 300 заглавия от различни жанрове, които момичето е носило с раница към дома си.

  За читател на годината в категория възрастни бе отличена Панка Грозева с прочетени 235 книги, а след нея са Продан Дойчев с 211 книги и Виолета Янакиева с 204 заглавия.

  Тази година библиотеката даде призове и за посланик на библиотеката, с които бяха отличени  Димитър Беремски (почетен гражданин на Димитровград), докторът на философските науки Кирил Георгиев, Марин Коджаиванов, Верджиния Минчева и председателят на читалище „Култура“ – Здравка Ангелова.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ир
   Ирина
   1 0
   16:22, 7 фев 2019
   Кой сега е посланика - почетния Каневски или почетния Беремски?
   • Ло
    Лопо
    1 0
    17:28, 7 фев 2019

    Димитър Беремски, грешката е наша, благодаря за забележката!

  • 2
   Тк
   тк
   1 -1
   09:17, 8 фев 2019
   Да ,измисляме си разни призове и се снимаме докато ги раздаваме! Хляб няма , но зрелища - да има!
   • Ти
    Тити
    1 -1
    10:59, 8 фев 2019

    Хляб има само, че трябва да си го изработиш! Тези които не им се работи само мрънкат, защото искат да започнат нова работа за 1500 лева, ама това не е реално в сегашната действителност.

  • 3
   До
   До Тити
   2 0
   13:54, 8 фев 2019
   Тити вашият отговор е типично балкански :вместо да се замислиш за много неща, да нападнеш казалия че "Царят е гол"...................
   • Ти
    Тити
    0 -1
    15:25, 8 фев 2019

    В грешка си, балканския манталитет е да се мрънка и кръшка. Аз ситуацията с пазара на труда съм го анализар вече и моята преценка, че просто има много хора които недоволстват и не работят (което е балкански манталитет), хората в така наречените развити общества отдавна са прозрели, че трябва да работят за да получават, но за съжаление в голяма част от българите собенно в по млаките населини места това не се разбира, те искат да вземат доходи като в големия град, но не са готови да дават от себеси

  • 4
   Да
   Да Тити
   1 0
   15:45, 8 фев 2019
   Нямам думи да изразя колко неистинско е това което сте написали. Изкарахте половината граждани на България (хората в малките населени места, които може би ги наричате селяни) мрънкалници и кръшкачи. Сигурно сте се закачили на някаква хранилка някъде с тоя начин на мислене и всичко ОК!

  Хороскоп за 22.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
  22.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
  22.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
  22.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
  22.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
  22.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
  22.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
  22.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
  22.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
  22.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
  22.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
  22.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
  22.09.2019
  Последни новини