-3 °C

Започна ремонт на тротоара на ул. „Гоце Делчев“ след обещание на кмета Иво Димов

Изображение 1 от 5

  В момента текат ремонтни дейности по възстановяване на тротоарната настилка по улица „Гоце Делчев“ в Димитровград, която е дълга около 700 м. Вероятно на този етап няма да бъдат ремонтирани цялостно двата тротоара, сподели Тихомир Гочев от ОП Благоустрояване, но се работи в началото на южния пешеходен път.

  Темата бе повдигната по време на обсъждането на бюджета за 2019 година на Общината, провело се на 10-ти януари тази година, от Христо Колев, който сподели, че кметът Иво Димов е дал обещание през 2014 година да се предприемат действия за ремонирането на тротоара. По думите на г-н Колев, тротоарите са негодни за използване, защото плочките, поставени преди повече от 50 години, са надигнати от корените на дърветата. Допълни още, че улицата е с интензивен трафик, и по нея се принуждават да се движат майки с колички, възрастни хора и деца, което създава предпоставка за ПТП-та и отнемане на човешки животи.

  На повдигнатия въпрос по време на обсъждането на бюджета, кметът на Общината заяви, че е наясно със състоянието на тротоара и че в такова окаяно състояние са два пешеходни тротоара в Димитровград – на споменатата улица „Гоце Делчев“ и на улица „Първи Май“ от южния край на жп-линията, пресичаща града. Няма предвидени целенасочени средства за тези улици и това е въпрос на приоритети на администрацията, защото има и доста по-наболели места, на които ОП Благоустрояване работи с приоритет. Такива са например ремонтираните тротоари на ул. „Н.Й.Вапцаров“, защото е имало обратен наклон към блоковете и те са били с напукани мазилки и основи. Димов заяви, че ОП Благоустрояване не е спряло да работи и се надява в скоро време да може да се започнат ремонти в най-скоро бъдеще.

  В момента се извършват, ремонтни дейности и по тротоара на ул. „Първи Май“, който също е в много лошо състояние и не е ремонтиран от дълги години.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Az
   az
   2 0
   07:33, 8 фев 2019
   От 1973 година живея на Първи май и не помня да е правен ремонт на тротоара-да не говорим за улицата която е пълен ЛЕШ
   • Ti
    Titi
    1 -1
    10:56, 8 фев 2019

    Улицата си е страхотна за 50 годишна ;) сега ако сложат асфалт ще има дупки след 1-2 години, по добре така!

  • 2
   Az
   az
   1 0
   23:14, 8 фев 2019
   До Ti-ами дано да ти се отдаде да минеш с автомобил и тогава ще видиш за какво става въпрос

  Хороскоп за 06.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
  06 дек 2019
  Последни новини