12 °C

Започна ремонт на тротоара на ул. „Гоце Делчев“ след обещание на кмета Иво Димов

Изображение 1 от 5

  В момента текат ремонтни дейности по възстановяване на тротоарната настилка по улица „Гоце Делчев“ в Димитровград, която е дълга около 700 м. Вероятно на този етап няма да бъдат ремонтирани цялостно двата тротоара, сподели Тихомир Гочев от ОП Благоустрояване, но се работи в началото на южния пешеходен път.

  Темата бе повдигната по време на обсъждането на бюджета за 2019 година на Общината, провело се на 10-ти януари тази година, от Христо Колев, който сподели, че кметът Иво Димов е дал обещание през 2014 година да се предприемат действия за ремонирането на тротоара. По думите на г-н Колев, тротоарите са негодни за използване, защото плочките, поставени преди повече от 50 години, са надигнати от корените на дърветата. Допълни още, че улицата е с интензивен трафик, и по нея се принуждават да се движат майки с колички, възрастни хора и деца, което създава предпоставка за ПТП-та и отнемане на човешки животи.

  На повдигнатия въпрос по време на обсъждането на бюджета, кметът на Общината заяви, че е наясно със състоянието на тротоара и че в такова окаяно състояние са два пешеходни тротоара в Димитровград – на споменатата улица „Гоце Делчев“ и на улица „Първи Май“ от южния край на жп-линията, пресичаща града. Няма предвидени целенасочени средства за тези улици и това е въпрос на приоритети на администрацията, защото има и доста по-наболели места, на които ОП Благоустрояване работи с приоритет. Такива са например ремонтираните тротоари на ул. „Н.Й.Вапцаров“, защото е имало обратен наклон към блоковете и те са били с напукани мазилки и основи. Димов заяви, че ОП Благоустрояване не е спряло да работи и се надява в скоро време да може да се започнат ремонти в най-скоро бъдеще.

  В момента се извършват, ремонтни дейности и по тротоара на ул. „Първи Май“, който също е в много лошо състояние и не е ремонтиран от дълги години.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Az
   az
   2 0
   07:33, 8 фев 2019
   От 1973 година живея на Първи май и не помня да е правен ремонт на тротоара-да не говорим за улицата която е пълен ЛЕШ
   • Ti
    Titi
    1 -1
    10:56, 8 фев 2019

    Улицата си е страхотна за 50 годишна ;) сега ако сложат асфалт ще има дупки след 1-2 години, по добре така!

  • 2
   Az
   az
   1 0
   23:14, 8 фев 2019
   До Ti-ами дано да ти се отдаде да минеш с автомобил и тогава ще видиш за какво става въпрос

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  21.09.2019
  Последни новини