14 °C

Започна ремонт на тротоара на ул. „Гоце Делчев“ след обещание на кмета Иво Димов

Изображение 1 от 5

  В момента текат ремонтни дейности по възстановяване на тротоарната настилка по улица „Гоце Делчев“ в Димитровград, която е дълга около 700 м. Вероятно на този етап няма да бъдат ремонтирани цялостно двата тротоара, сподели Тихомир Гочев от ОП Благоустрояване, но се работи в началото на южния пешеходен път.

  Темата бе повдигната по време на обсъждането на бюджета за 2019 година на Общината, провело се на 10-ти януари тази година, от Христо Колев, който сподели, че кметът Иво Димов е дал обещание през 2014 година да се предприемат действия за ремонирането на тротоара. По думите на г-н Колев, тротоарите са негодни за използване, защото плочките, поставени преди повече от 50 години, са надигнати от корените на дърветата. Допълни още, че улицата е с интензивен трафик, и по нея се принуждават да се движат майки с колички, възрастни хора и деца, което създава предпоставка за ПТП-та и отнемане на човешки животи.

  На повдигнатия въпрос по време на обсъждането на бюджета, кметът на Общината заяви, че е наясно със състоянието на тротоара и че в такова окаяно състояние са два пешеходни тротоара в Димитровград – на споменатата улица „Гоце Делчев“ и на улица „Първи Май“ от южния край на жп-линията, пресичаща града. Няма предвидени целенасочени средства за тези улици и това е въпрос на приоритети на администрацията, защото има и доста по-наболели места, на които ОП Благоустрояване работи с приоритет. Такива са например ремонтираните тротоари на ул. „Н.Й.Вапцаров“, защото е имало обратен наклон към блоковете и те са били с напукани мазилки и основи. Димов заяви, че ОП Благоустрояване не е спряло да работи и се надява в скоро време да може да се започнат ремонти в най-скоро бъдеще.

  В момента се извършват, ремонтни дейности и по тротоара на ул. „Първи Май“, който също е в много лошо състояние и не е ремонтиран от дълги години.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Az
   az
   2 0
   07:33, 8 фев 2019
   От 1973 година живея на Първи май и не помня да е правен ремонт на тротоара-да не говорим за улицата която е пълен ЛЕШ
   • Ti
    Titi
    1 -1
    10:56, 8 фев 2019

    Улицата си е страхотна за 50 годишна ;) сега ако сложат асфалт ще има дупки след 1-2 години, по добре така!

  • 2
   Az
   az
   1 0
   23:14, 8 фев 2019
   До Ti-ами дано да ти се отдаде да минеш с автомобил и тогава ще видиш за какво става въпрос

  Хороскоп за 26.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
  26 яну 2020
  Последни новини