Изхвърча част от покрива на Младежкия център в Димитровград, има и течове в сградата

Изображение 1 от 5

    Огромно парче ламаринена обшивка от покрива на сградата, в която се помещават Детски и младежки център, градска библиотека, исторически музей и други общински организации, е паднало на земята след снощните пориви на вятъра. В сградата има и течове, от които мазилката в някои помещения пада. Течовете най-вероятно идват от покрива на сградата, който бе ремонтиран в средата на 2016-та година, извършвани са регулярни ремонти, но все още не е решен проблема.

    Припомняме, че сградата бе ремонтирана през 2016 година, като в ремонта бяха вложени около 1 000 000 лева, по-голямата част от тях бяха осигурени по проект за "Съхраняване на културната идентичност на Димитровград в съвременния европейски контекст чрез достъпност на Комплекс-Музей - Библиотека и превръщането му в културен център" от така наречения Норвежки фонд. Останала част от средствата, за да бъде напълно ремонтирана и санирана сградата, бе финансирана от Община Димитровград.

    Ремонтът бе извършен от самоковска фирма, като включваше обновяване на фасадата, ремонт на покривната конструкция, полагане на топло- и хидроизолации, а също така подмяна на дограма и подовата настилка във всяко едно от помещенията и боядисване на библиотеката и музея. Оосновните вътрешни ремонтни дейности бяха в частта на музея и библиотеката, реконструкцията на лятната читалня и обновяването на лицевата фасада на целия комплекс, бяха финансирани със средства от общинския бюджет на Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ди
      Димитровградчанин
      14 -4
      18:39, 23 фев 2019
      Поредната далавера с "усвоени" средства . Да плаща сега малоумника от общината който е приел ремонта ама не на нашия *** ще е .Боклуци крадливи
    • 2
      Ре
      реалист
      11 0
      21:42, 23 фев 2019
      Те магистрали пропадат, за един покрив ли ще правим проблем.Важното е хората да продължават да си избират кмета и ГЕРБ.
    • 3
      Пе
      песимист
      0 0
      13:36, 27 фев 2019
      Да изберем друг кмет,но дали ще цъфнем,даже да дадем плод,а и този,нехаресван кмет,направи доста,за града.
    Последни новини