Вавилонско стълпотворение в Одрин, сезонното намаление привлече половин България

Изображение 1 от 6

    Вавилонско стълпотворение в Одрин регистрираха местните жители. Сезонните намаления на чаршията и в моловете привлякоха любители на шопинг туризма от България и Гърция. До 40 автобуса стигна опашката на ГКПП „Капитан Андреево” в утрото на съботния ден. Жители на Одрин споделиха за Кърджали бг вести, че наплива от нашата страна в дните на сезонни намаления е започнал още от сряда. В хотелите няма свободни места. Новият МОЛ на града е пълен с български туристи и се чува основно българска реч. В магазините намаленията започват от 70%. Паркингът на МОЛ-а е тесен за българските автобуси, докарали ценители на турската стока. Не липсваха и припаднали от шопинг маратона. За тях се погрижи Спешна помощ.

    Навалица имаше и в Марги центъра. И тук промоциите привличаха пазаруващи. Цените бяха смъкнати наполовина. Българи дошли от цялата южна част на страната коментираха, че е два пъти по евтино да пазаруваш турска стока в Одрин ,отколкото в България. С намалението тази разлика в някои маркови магазини достигаше до 150%.

    Българската „окупация” на Одрин не е влошила обслужването в магазините в центъра. Те работят почти до полунощ. Не може да се каже същото за някои от ресторантите обаче. Кризата в южната ни съседка се е отразила на предлаганите продукти. Иначе характерната за турците отзивчивост и любезност към клиента си остава запазена марка. Затова и двуезичните надписи и обслужването на български вече не изненадват никой.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини