Борисов призна за тежък удар на всички нива в ГЕРБ

И морално, и физически спорът със строителната компания "Артекс" е разрешен. Това заяви премиерът Бойко Борисов в централата на ГЕРБ ден след като шефът на парламентарната група на партията Цветан Цветанов напусна парламента.

Причина за неговото оттегляне е скандалът "Апартаментгейт" - стана ясно, че Цветан Цветанов, правосъдният министър в оставка Цецка Цачева, депутатът Вежди Рашидов, зам.-министрита Ваня Колева и Красимир Първанов са закупили апартаменти на цени, доста по-ниски от пазарните. Междувременно в парламента е приет Закон за промени в Закона за устройство на територията.

Всички замесени в скандала са напуснали държавните постове, заяви Борисов. Все още не е ясно кой е разпалил конфликта с евтините апартаменти, но премиерът не пожела да коментира и поиска да види нотариалните актове на живущите в сградата.

За това че Цветанов запазва постовете си в партията, премиерът обясни: "Едното е държавната работа, парите на данъкоплатците другото - на партия ГЕРБ. Аз му вярвам".

Премиерът Борисов не скри разочарованието си от излизането на своя заместник от народното събрание. "Като си говорихме и вчера - 7 дена нямаше медия, която тази тема не я държаха от сутрин до вечер. Дали департаментът на САЩ ще излезе с подобен доклад за свободата на медиите. Какъв доклад тогава ще очакваме, много ми беше забавен да го чета", запита реторично Борисов.

"Всички сме страдали от този скандал. Да не мислите, че е приятно... Кредитният рейтинг на България се вдига, преборихме се за пакета "Мобилност", въпреки че двама не гласуваха", изреди своя отчет Борисов.

"Аз винаги съм се плашил от приятелите и винаги съм казвал, че нямам приятели", заяви премиерът, на което Цветанов тихо допълни - "освен мене". В отговор на това премиерът каза - за да останем приятели, той сдаде политическите постове.

"Ние в ГЕРБ понесохме тежък удар. Ако мислите, че това е малко - да свалиш шефа на групата и да го извадиш от парламента...", не довърши Борисов.

Вместо да говорим за пакета "Мобилност", говорим за Апартамвнтгейт, възмути се премиерът. При подобен скандал трябва да се понесе веднага отговорност, подчерта той и отбеляза, че в обществото е останало неприятно впечатление.

До края на деня ще стане известен заместникът на Цецка Цачева като министър на правосъдието. Борисов определи ситуацията като тежки наказания, тежки решения, защото са се напуснали важни у ключове постове. В историята няма такива тежки санкции, които са наложени в една партия, по думите му. Има грешка, има и прошка, ще се докаже във времето дали са били виновни, каза Борисов.

Освен за споразумението със СДС и за новият председател на  ПГ ГЕРБ премиерът заяви, че сега страната ни има стратегически важна работа. Средиземноморският проект за газ е геотратегически. Интерконекторът с Гърция трябва да бъде включен възможно най-бързо. Започват новите сондажи в блока "Хан Крум" и в един момент България може не само да стане независима в доставките на газ, но и да бъде търговец, смята лидерът на ГЕРБ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Не
    Не разбирам,
    17 0
    10:48, 28 мар 2019
    а субсидията за партиите не са ли пари от данъкоплатците?
    • Jo
      jo
      12 -1
      21:37, 28 мар 2019
      Не ми се вярва вече да има някой изкукуригал, който да гласува за Герб.
  • 2
    Ci
    citizen
    23 0
    11:15, 28 мар 2019
    Нищо, което от десет години обещава не е направено. Няма нито електронно правителство, нито съдебна реформа, нито разследване на управленията преди него. Само демагогия и корупция до дупка.
  • 3
    Дя
    ДЯДО МРАЗ
    16 -1
    12:12, 28 мар 2019
    Абе като го гледаш учен човек -пожарникар а пък мнвого обещава и още повече лъже Имам неприятното чувство че в тоя пожарникарски факултет ги учат само на лъжи Като невинен агнец е и нищо не казва за Барцелона
  • 4
    Й
    й
    7 0
    13:43, 30 мар 2019
    Срещнали се Ицо Стоте манекенки и Цецо Стоте апартамента.
    _ Абе, Ицо, защо са ти сто манекенки, като имаш само един к.р?
    _ А на тебе, Цецо, защо са ти сто апартамента, като имаш само един личен асансьор?
Последни новини