12 °C

Парламентаристи от Димитровград на младежка среща в Горна Оряховица

Изображение 1 от 3

  Млади хора от близо 20 български общини присъстваха в гр. Горна Оряховица на ХІІ-та Национална младежка среща, която се проведе от 29.03 до 31.03.2019г.

  Членове от Общински ученически парламент Димитровград - Мерилин Фералиева и Микаела Димитрова взеха участие в форума, който бе под патронажа на евродепутата Ева Майдел и премина под мотото „Ние сме бъдещето“.

  Срещата се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица. В тридневната среща се включиха младежки групи от Димитровград, Стара Загора, Търговище, Силистра, Свищов, Карнобат, Ямбол, Варна, Левски, Казанлък, Хасково, Козлодуй, Златица, София, Сливен, Монтана, както и представители на домакините от Горнооряховски младежки парламент.

  Младежкият форум бе открит от Кмета на Общината Горна Оряховица - инж. Добромир Добрев. Градоначалникът приветства младите хора с добре дошли и накратко сподели пред тях за съвместната работа на общинска администрация с местния младежки парламент.

  Специален гост на срещата бе и Виолета Еленска, която преди 20 години поставя началото на форумите, обединяващи младежките ученически съвети, парламенти и организации за екипна работа.

  В продължение на три дни участниците в Националната среща имаха възможност да споделят опит не само с домакините, но и с поканените представители на водещи партньори.

  В първият ден на срещата се включи Петя Божкова, която е парламентарен сътрудник на евродепут Ева Майдел. Тя разговаря с младите хора за доброволчеството и мястото на доброволците в Европейския съюз.

  Вторият ден младежите успяха да се насладят на ателиета представящи българските занаяти като изработване на "Брюкселската дантела‘‘, "Калоферска дантела‘‘ , "Работа с царевична шума и плъстене на вълна‘‘. В късния следобед научиха за ,,Силата на думите‘‘ от Александър Куманов и Милена Захариева и ,,Свръхчовекът‘‘ от Георги Ненов.

  Третия ден срещата завърши с лекция „Здравето в друг аспект” с Ивелина Борисова и „Уменията на 21-ви век‘‘ с Людмила Цветанова. Младите хора наистина са бъдещето и неслучайно през следващия програмен период средствата, отделени за финансиране по програма „Еразъм+“, са увеличени.

  Тази програма дава възможност на младите хора да пътуват, да се запознават с различни култури, да споделят заедно опита си. Работата на младежките парламенти в България е да учи на отговорност и на екипност, което е много важно за развитието на всеки Европейски гражданин.

  Участниците от Димитровград, заедно със своя ръководител Ивелина Тонева се завърнаха с много нови знания, много положителни емоции и нови запознанства.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  21.09.2019
  Последни новини