Заварчик е с опасност за живота след падане от цистерна в Крепост

56-годишен работник на фирма „Стимекс“ в с. Крепост е с опасност за живота след падане отвисоко на работното си място.

Той е настанен в хасковската болница с травма на главата.

Трудовата злополука е станала преди обяд във вторник.

Сигналът е подаден в 10 часа в Районното управление на Димитровград. Според подадената информация, работникът е паднал от цистерна в домостроителния комбинат.

От областното звено на Инспекцията по труда също са били вчера на място за установяване на фактологичаската ситуация. Започнала е и документална проверка за условията на труд, дали е било предоставено оборудване и екипировка за специфична дейност, посочи шефът на инспекцията Кирчо Кирев.

Фирмата, в която работи пострадалия се занимава с производство на съдове под налягане. Според първоначалните данни, събрани от инспекторът от ИТ, пострадалият мъж е бил покачен на стълба, докато е заварявал, залитнал е и се е строполил от солидна височина. Проверяват се различни версии, включително и че инцидентът може да се дължи на влошено здравословно състояние. 

В следващите дни ще има и повече информация дали са спазени обезопасителните мерки, при които хората работят във фирмата и дали им е проведен инструктаж за работата, която са извършвали. 

По случая е образувано  досъдебно производство за причиняване на тежка или средна телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност.

 Красимира Славова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини