Изоставено бебе намериха на паркинг в Пловдив

Намериха бебе, оставено на паркинг на ул. "Д-р Никола Ковачев" в Пловдив, съобщиха от МВР-Пловдив.

Момченцето е на видима възраст 5-6 месеца. 

Според информацията, детето било намерено между два автомобила, а до него имало шише с мляко. На място веднага са изпратени полицейски патрул от Второ РУ и екип на Спешна помощ. Лекарите установили добро общо състояние на момченцето, след което е настанено в клиника по педиатрия.

Уведомени са и представители на отдела "Закрила на детето". Полицията е извършила оглед на мястото и са разпитани свидетели.

Продължава работата по установяването на самоличността на бебето и издирване на родителите му.

Момченцето е с ръст 68 см, тъмна коса и кафяви очи. Облечено е в син гащеризон от полар.

Гражданите могат да съдействат на полицията на тел. 032/932-002 и в дежурната част на Второ РУ - Пловдив.

Изоставеното бебе  ще остане в детска клиника, докато не станат ясни всички мерки за неговото бъдеще. Ако не се открият родителите му, ще му бъде издаден нов акт за раждане и ще бъде вписано в регистъра за пълно осиновяване. Това заяви Надя Танева от отдел социално подпомагане.

Детето е добре развито за възрастта си, добре гледано и добре облечено. То е открито с шише мляко на паркингa до гарата в Пловдив.

Има основателна причина за изоставянето - след като полицията установи причините за изоставяне, ще се предприемат последващи мерки. То може да бъде дадено на приемно семейство от близкия родствен кръг или в близка област до Пловдив.

Всяка една информация, свързана с изоставеното бебе, ще бъде полезна. Търси се семейство, родителите все още са неизвестни, допълни тя.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини