Арестувани са родителите на изоставеното бебе в Люлин

Двамата родители на изоставеното снощи бебе в столичния квартал „Люлюн“ са открити на адреса, на който живеят и са задържани за 24 часа, стана ясно от пресконференцията на 9-то РПУ-София.

Служител от Детска педагогическа стая обясни, че сигналът за изоставеното момченце е получен на телефон 112 снощи около 21. 40 часа от домоуправителя на жилищната сграда, където то е намерено в „Люлюн“ 6. Стана ясно, че на този адрес живее родител по линия на майката на бебето. То е намерено случайно от съсед във входа на адреса, било е в столче за кола. Изпратен е автопатрул на адреса.

Почти веднага на  в Люлин 10 са установени и родителите на бебето. Майката и бащата взаимно са взели решението, че не желаят да се грижат повече за детето си.

По-рано стана ясно, че в кошчето на бебето е имало бележка, то да бъде предадено на социалните.

При идването на екип на спешна помощ е станало ясно, че бебето е на 8 -9 месечна възраст, то е било гледано добре. На място е пристигнал и мобилен екип на социалните

От полицията уточниха, че в момента детето е настанено в Дома за медико-социални грижи „Св. Иван Рилски“.

Образувано е досъдебно производство по член , 182, ал 1от НК. По този член от закона родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини