Великденски благотворителен базар в ОУ „Пенчо Славейков“ събра 4610лв

    На 24 април 2019 г., след учебните занятия дворът на ОУ „Пенчо Славейков“ се изпълни с красота и искрено желание за добротворство. Ученици от всички класове участваха във Великденски базар, в подкрепа на две кампании - Подкрепа за Лили и за деца с увреден слух и зрение, като участие в национален конкурс „С добро по Великден“, организиран от национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО.

    Децата продаваха на символични цени сладкарски изделия, лично приготвени от тях и ентусиазирани приканваха своите съученици, учители и родители да си закупят от сладките изкушения. Освен лакомства, на импровизираните щандове се предлагаха ръчно изработени Великденски сувенири. Благодарение на отличната организация на участниците, на личния принос на всеки един ученик и на съдействието на родителите, тази кауза стана възможна.

    Събраните средства в размер на 4610 лева са разпределени – 4500 лв. в подкрепа на Лили и 110 лв. за децата с увреден слух и зрение към конкурса „С добро по Великден“.

    И тази година учители, ученици и родители успяха да направят възможна благотворителната кауза и да покажат, че заедно винаги можем повече. И не само – те превърнаха едно обикновено събитие в празник – на красотата, на творчеството и сетивата.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини