21 °C

Нощта на музеите разбуди Димитровград

  В събота вечер в Димитровград се проведе Нощта на музеите, която бе в деня на Европейската Нощ на музеите. В съботната вечер традиционно се включиха Исторически музей - Димитровград, художествена галерия „Петко Чурчулиев”, дом- музей „Пеньо Пенев и Ретро апартамента, както и Забавно-духовия оркестър.

  Множество хора от Димитровград и гости на града обикаляха богатата програма от културни мероприятия до късна нощ. Вътрешния двор на градската библиотека бе облян от музика и светлини и привлече малки и големи.

  В дом-музей „Пеньо Пенев от 18:00 часа стартира поетична вечер с рецитал на млади димитровградски поети. Вклюиха се актрисата Тони Станчева, която рецитира българска любовна класика, последвана от димитровградски поетеси, като най-младите от тях бяха Кристиана и Виктория от Езиковата гимназия и Микаела и Славея от  природо-математическата гимназия в Димитровград. Поетичната вечер протече в романтична обстановка със запалени свещи и вино за гостите.

  Най-много прояви организира Историческият музей, като програмата бе под надслов „Аз съм Гошко хубавеца”- мъжката суетност в миналото, в която се включиха и Регионален исторически музей – град Търговище, който в изложбената зала бе подредил своя колекция за посетителита.

  В музея имаше бръснар, който се грижеше за добрия вид на постителите, въоръжен с бръснач и други автентични принадлежности от бръснарските салони в миналото. Свой дюкян имаше и шивач на мъжки одежди и аксесоари като папионки, вратовръзки и тиранти. За атракция на посетителите бяха предоставени облекла от миналия век, с които можеха да си направят ретро снимка за спомен.

  В двора на музея публиката забавляваха вокална група „Лотос бял” при Военен клуб - Хасково, малките танцьори от Галаксико и др., а музикалните изпълнения главно бяха на стари градски шлагери, като изпълнителите и танцьорите бяха облечени в типични за епохата облекла.

  Музеят раздаде награди за принос на свои дарители от последната година и разигра томбола с присъстващите гости.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ив
   иван
   3 0
   13:43, 20 май 2019
   Фасадата да е добре и тук.в музея не бях и не мога да говоря. В дом-музей "Пеньо Пенев" дори не станаха уредниците от масата с вино и дребни сладки , да видят защо съм влязъл. Просто някакво местно величие им бе отнело цялото внимание!!!!

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
  21.09.2019
  Последни новини