-1 °C

Нощта на музеите разбуди Димитровград

  В събота вечер в Димитровград се проведе Нощта на музеите, която бе в деня на Европейската Нощ на музеите. В съботната вечер традиционно се включиха Исторически музей - Димитровград, художествена галерия „Петко Чурчулиев”, дом- музей „Пеньо Пенев и Ретро апартамента, както и Забавно-духовия оркестър.

  Множество хора от Димитровград и гости на града обикаляха богатата програма от културни мероприятия до късна нощ. Вътрешния двор на градската библиотека бе облян от музика и светлини и привлече малки и големи.

  В дом-музей „Пеньо Пенев от 18:00 часа стартира поетична вечер с рецитал на млади димитровградски поети. Вклюиха се актрисата Тони Станчева, която рецитира българска любовна класика, последвана от димитровградски поетеси, като най-младите от тях бяха Кристиана и Виктория от Езиковата гимназия и Микаела и Славея от  природо-математическата гимназия в Димитровград. Поетичната вечер протече в романтична обстановка със запалени свещи и вино за гостите.

  Най-много прояви организира Историческият музей, като програмата бе под надслов „Аз съм Гошко хубавеца”- мъжката суетност в миналото, в която се включиха и Регионален исторически музей – град Търговище, който в изложбената зала бе подредил своя колекция за посетителита.

  В музея имаше бръснар, който се грижеше за добрия вид на постителите, въоръжен с бръснач и други автентични принадлежности от бръснарските салони в миналото. Свой дюкян имаше и шивач на мъжки одежди и аксесоари като папионки, вратовръзки и тиранти. За атракция на посетителите бяха предоставени облекла от миналия век, с които можеха да си направят ретро снимка за спомен.

  В двора на музея публиката забавляваха вокална група „Лотос бял” при Военен клуб - Хасково, малките танцьори от Галаксико и др., а музикалните изпълнения главно бяха на стари градски шлагери, като изпълнителите и танцьорите бяха облечени в типични за епохата облекла.

  Музеят раздаде награди за принос на свои дарители от последната година и разигра томбола с присъстващите гости.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ив
   иван
   3 0
   13:43, 20 май 2019
   Фасадата да е добре и тук.в музея не бях и не мога да говоря. В дом-музей "Пеньо Пенев" дори не станаха уредниците от масата с вино и дребни сладки , да видят защо съм влязъл. Просто някакво местно величие им бе отнело цялото внимание!!!!

  Хороскоп за 07.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
  07 дек 2019
  Последни новини