"Синя" изложба и "Ателие за кукли" за Деня на детето в Димитровград

На 31 май, петък, 2019г., от 17:30 ч. в Зала № 1 на Художствена галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита изложба с детски илюстрации на българската художничка, живееща във Виена - Мария Мандра.

В деня преди „Световния ден на детето“ – 1 юни, в галерията ще бъде открита „синя“ изложба с илюстрации към детската книжка „Малкото синьо небенце“ от Йохан Херцог - Австрия, както и ще бъдат показани ръчно направени кукли от авторката.

Изложбата е продължение на цикъла експозиции на детска илюстрация в галерията тази пролет и е свързана с провеждането на „Ателие за кукли“ в галерията на 1 юни, събота, от 11:00 ч. с деца и родители от града, под ръководството на Мария Мандра.

Идеята на тези две прояви е опит да се надникне в света на детето под различен ъгъл, както и да се покаже изработването на куклата като художествен обект, неизменна част от естетическото възпитание на всяко дете.

Поради ограничената бройка деца – участници в „Ателието за кукли“, желаещите родители могат да заявят участието си до 30 май, четвъртък, на тел. 0886552215.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини