11 °C

XIX-ти Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа "Златен извор" 2019 ще се проведе в Димитровград

Изображение 1 от 3

  Министерство на културата, Община Димитровград и ОП "Детски и младежки център" организират XIX-ти Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа "Златен извор" 2019, който ще се проведе на 8-ми юни.

  Целта на конкурса е създаване и популяризиране на нови български песни и обработки на фолклорна основа за деца и юноши с цел обогатяване на песенното творчество, създаване на интерес и любов към българския фолклор и усъвършенстване на изпълнителското майсторство.

  Конкурсът се провежда в четири направления: забавна песен на фолклорна основа, нова авторска забавна песен на фолклорна основа, нов съвременен аранжимент и обработка на българска народна песен и индивидуални изпълнители "Димитровградско откритие" - изпълнение на българска поп / естрадна несен.

  Категориите са три: индивидуални изпълнители, вокални дуети и трио вукални формации.

  Вокалните групи и индивидуалните изпълнители се разделят в четири възрастови групи: до 7, 10, 14 и 18 навършени години.

  Всеки изпълнител, група или формация имат право да участват с до две изпълнения, с времетраене до 3мин. всяко.

  Критериите за оценяване са музикалност, точност в интонацията, техника на звукоизвличане, сценично поведение и костюми, високо художествено и изпълнителско майсторство. Максималния брой точки е 10.

  Участие в конкурса ще вземат 29 музикални школи от цяла България.

  1.    Детска Музикална Формация „Звездопад"  от  гр. Стара Загора

  2.    Вокално Студио  „Слънчеви ноти"  от гр. Русе

  3.    „Академия за таланти" при НЧ"Устрем 2017"Димитровград

  4.    Сдружение „15 лалета" от  гр. Хисаря

  5.    Детска Музикална Школа „Развигор" от гр. София

  6.    Детска Градина  „Елхица"  от гр. Хасково

  7.    Вокална Група „Усмивка"при ОП „Детски и младежки център"Димитровград

  8.    Национално Училище за Музикално и Сценично Изкуство „Христина Морфова" гр. Стара Загора

  9.    Народно Читалище  „Родина 1860" от гр.Стара Загора

  10. Народно Читалище  „Иван Вазов" с. Нови хан

  11. Общински Детски Център за Култура и Изкуство   гр.Русе

  12. Естрадно Студио  „Прима" при Общински Детски Комплекс –гр. Пловдив

  13. Център за   Подкрепа за Личностно Развитие – гр. Панагюрище

  14. ВГ „Сладурана-мини" при Основно Училище „Княз Александър І"- Пловдив

  15. ВГ „До-Ми-Сол"  при Основно Училище  „Васил Левски",  гр. Чирпан

  16. Общинско Предприятие  „Младежки център" Хасково

  17. Детска Вокална Група  „Слънце"  от гр. Русе

  18. Основно Училище „Проф.Марин Дринов" от  гр. Панагюрище

  19. Средно Училище  „Нешо Бончев" гр. Панагюрище

  20. Основно Училище  „Пенчо Славейков" гр. Димитровград

  21. Народно Читалище  „Св.Климент Охридски"  от гр. Стара Загора

  22. Основно Училище „ Алеко Константинов" гр. Димитровград

  23. „Арт Войс Център" гр. Пловдив,

  24. „Арт Център Стринджендо" гр. София,

  25. Музикална школа от Бургас.

  26. Народно Читалище  „Георги Бакалов 1933" от  Стара Загора,

  27. ВГ „Бамбини" при Общински Детски Комплекс  - гр. Пловдив

  28. Вокално Студио  „Вяра Иванова" гр. София,

  29. Народно Читалище  „Харманли 2001" гр. Харманли

  Официалното откриване ще е от 8:00ч., а награждаването от 18:00ч.

  Наградите ще бъдат връчени на Галаконцерт на лауреатите, който ще се проведе след приключване на конкурса в залата на ОДТ "Апостол Карамитев".

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда от разнообразие днес, затова го търсите на най-разнообразни места. Едва ли повечето от вас ще прекарат този ден у дома си. Предпочитате движението и срещите с приятни и близки хора. Отношенията ви с любимия човек все повече ви радват. Имате голяма заслуга да това да се разбирате чудесно с хората около вас. Починете си вечерта.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще търсите компанията на хора, с които ви свързват еднакви интереси и ще изпитате душевна наслада от близостта им. Високите ви изисквания са трудно осъществими от хора, отличаващи се от вашето интелектуално, духовно и финансово състояние. Там и търсете причините за собствената си неудовлетвореност.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Активността ви е очевидна и това ще се отрази на работата ви. Намерете сили в себе си, за да преодолеете емоциите и да придвижите напред личен ангажимент. Предстоят ви сериозни ходове, които не трябва да отлагате. Приятелска подкрепа и направления към новости и по-високи доходи.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Наистина, нуждаете се от пълно възстановяване и нови сили. Предстоящата седмица ще ви предостави предизвикателства и трябва да сте готови за тях. Сега е важно да си дадете реална преценка за ситуацията, не се притеснявайте излишно и не правете драми от тривиални неща.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отдавна планирате почивка, която едновременно да е вид разнообразие и да е ефективна. Най-удачният вариант е екскурзията до някое място, което ви е напълно непознато. Едва ли друго нещо ще ви зареди със сили и енергия толкова успешно.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще търсите приятни и отморяващи ви занимания. За бизнесмените се очертават срещи, резултатите от които ще зависят от вашето коректно поведение и излъчване. Можете да постигнете желанията си, отстоявайте интересите си. Това няма да ви коства много усилия, защото е от силните ви страни.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Започвате многообещаващ период от живота си, начало на който е днешният ден. Предстои ви комплекс от положителни промени, за част от които обаче ще ви се наложи да проявите повече търпение. И тъй като именно това е силното ви място, сте щастливци, които умеят да се радват на мига. А такива няма да ви липсват.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ви очаква вълнуващо приключение, което ще завърши положително за вас. Преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на част от близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще получите интересно предложение, което ще ви въодушеви.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Около вас съществува атмосфера, която не е по вкуса ви. Ще ви терзаят противоречиви чувства, не се поддавайте на чужди влияния. Предстои ви среща с приятел, когото отдавна не сте виждали. Не унивайте, очаква ви стабилизиране както във финансов план, така и в личния ви живот.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Умеете да цените времето си и днес това ще си проличи. Ще обърнете внимание на вътрешните си потребности, имате нужда от повече духовност в общуването. Вечерта ви ще бъде приятна, но не чакайте друг да се погрижи за това, вземете нещата в свои ръце. Мило тържество ще ви срещне с обичани хора.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Амбицията ви и постоянната вътрешна борба, която водите напоследък са доста изтощителни. Намерете време за любими занимания, отпуснете се. Денят е подходящ да преосмислите целите си и начинанията, с които сте се заели в момента. Не бързайте да поемате нови ангажименти. В близките дни ви се очертават доста сериозни натоварвания.
  17 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Любовта ви окрилява, чувствате се изпълнени с енергия. Доброто ви настроение е заразяващо и мнозина ще потърсят компанията ви. Вероятно ще се отдадете на планове за бъдещето. Забравете проблемите предстои ви много успешен период.
  17 ное 2019
  Последни новини