9 °C

XIX-ти Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа "Златен извор" 2019 ще се проведе в Димитровград

Изображение 1 от 3

  Министерство на културата, Община Димитровград и ОП "Детски и младежки център" организират XIX-ти Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа "Златен извор" 2019, който ще се проведе на 8-ми юни.

  Целта на конкурса е създаване и популяризиране на нови български песни и обработки на фолклорна основа за деца и юноши с цел обогатяване на песенното творчество, създаване на интерес и любов към българския фолклор и усъвършенстване на изпълнителското майсторство.

  Конкурсът се провежда в четири направления: забавна песен на фолклорна основа, нова авторска забавна песен на фолклорна основа, нов съвременен аранжимент и обработка на българска народна песен и индивидуални изпълнители "Димитровградско откритие" - изпълнение на българска поп / естрадна несен.

  Категориите са три: индивидуални изпълнители, вокални дуети и трио вукални формации.

  Вокалните групи и индивидуалните изпълнители се разделят в четири възрастови групи: до 7, 10, 14 и 18 навършени години.

  Всеки изпълнител, група или формация имат право да участват с до две изпълнения, с времетраене до 3мин. всяко.

  Критериите за оценяване са музикалност, точност в интонацията, техника на звукоизвличане, сценично поведение и костюми, високо художествено и изпълнителско майсторство. Максималния брой точки е 10.

  Участие в конкурса ще вземат 29 музикални школи от цяла България.

  1.    Детска Музикална Формация „Звездопад"  от  гр. Стара Загора

  2.    Вокално Студио  „Слънчеви ноти"  от гр. Русе

  3.    „Академия за таланти" при НЧ"Устрем 2017"Димитровград

  4.    Сдружение „15 лалета" от  гр. Хисаря

  5.    Детска Музикална Школа „Развигор" от гр. София

  6.    Детска Градина  „Елхица"  от гр. Хасково

  7.    Вокална Група „Усмивка"при ОП „Детски и младежки център"Димитровград

  8.    Национално Училище за Музикално и Сценично Изкуство „Христина Морфова" гр. Стара Загора

  9.    Народно Читалище  „Родина 1860" от гр.Стара Загора

  10. Народно Читалище  „Иван Вазов" с. Нови хан

  11. Общински Детски Център за Култура и Изкуство   гр.Русе

  12. Естрадно Студио  „Прима" при Общински Детски Комплекс –гр. Пловдив

  13. Център за   Подкрепа за Личностно Развитие – гр. Панагюрище

  14. ВГ „Сладурана-мини" при Основно Училище „Княз Александър І"- Пловдив

  15. ВГ „До-Ми-Сол"  при Основно Училище  „Васил Левски",  гр. Чирпан

  16. Общинско Предприятие  „Младежки център" Хасково

  17. Детска Вокална Група  „Слънце"  от гр. Русе

  18. Основно Училище „Проф.Марин Дринов" от  гр. Панагюрище

  19. Средно Училище  „Нешо Бончев" гр. Панагюрище

  20. Основно Училище  „Пенчо Славейков" гр. Димитровград

  21. Народно Читалище  „Св.Климент Охридски"  от гр. Стара Загора

  22. Основно Училище „ Алеко Константинов" гр. Димитровград

  23. „Арт Войс Център" гр. Пловдив,

  24. „Арт Център Стринджендо" гр. София,

  25. Музикална школа от Бургас.

  26. Народно Читалище  „Георги Бакалов 1933" от  Стара Загора,

  27. ВГ „Бамбини" при Общински Детски Комплекс  - гр. Пловдив

  28. Вокално Студио  „Вяра Иванова" гр. София,

  29. Народно Читалище  „Харманли 2001" гр. Харманли

  Официалното откриване ще е от 8:00ч., а награждаването от 18:00ч.

  Наградите ще бъдат връчени на Галаконцерт на лауреатите, който ще се проведе след приключване на конкурса в залата на ОДТ "Апостол Карамитев".

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  30 ное 2020
  Последни новини