Да изпратим пролетта...с маратон от събития за малки и големи през юни в Димитровград

Месец юни в Димитровград ще бъде наситен със събития и мероприятия, съобщават от местната администрация. Под надслов "Да изпратим пролетта...с маратон от събития за малки и големи" община Димитровград предлага богато разнообразие от концерти, фестивали, музикално-поетични вечери, театрални постановки.

Месецът ще стартира със събития във Лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев", а първата проява ще бъде Националният конкурс за забавна песен на фолклорна основа „Златен извор”. На 8,9 и 10 юни, отново там ще се проведат Младежките театрални празници`2021. В Клуба на дейците на културата е предвидена творческа вечер за Мариана Ангелова и премиера на новата книга на Мина Карагьозова „Душата горе”.

На 12 юни в общината ще има две прояви за гражданите - от 10.00ч. в село Крум ще могат да се видят ръкоделия на местните майсторки с плетива и изпълнения на стари градски песни, а вечерта в пространството на централната пешеходна алея на бул."България" ще се състои деветото издание на фестивала "С танците на дедите ни`2021" и Малък панаир на занаятите с международно участие.

В средата на месеца ще се проведат две образователни събития - откриване на Дигитална прожекторна система в Звездната зала на НАОП „Джордано Бруно” и представяне на Новата Общинска програма „Модернизация в системата на училищното образование чрез дигитални технологии”.

Концерт на Забавно-духов оркестър, благотворителен концерт, изложба на Унгарския културен институт, старта на Общинския конкурс за детско творчество „Шанс`2021”, третото издание на Националната научна конференция "Светът на българина през XX век" са планираните събития за втората половина на месец юни.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини