Момче изчезна във водите на Дунав край Силистра

Днес ще продължи издирването на 16-годишното момчето, което изчезна снощи във водите на река Дунав край Силистра. Румънските власти също са предупредени, че ще се извършват действия по издирване, като им е подадено и описание на лицето, в случай че тялото бъде открито на тяхна територия, предаде БНР.

"Исканията за включване на водолази е добре да се направят от Гражданска защита или от Противопожарната служба, но те са ефективни, когато няма промяна във водните нива, а сега периодът е такъв, че нивото се променя. Движението на реката предполага, че ще има нулева видимост за водолазите", обясни ръководителят на сектор "Гранична полиция" в Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Инцидентът стана снощи около 20.00 часа в района на доковете в края на Дунавската градина. Момчето е било на разходка с приятели по кейовата стена. То е скочило няколко пъти във водата и изплувало, но при последния скок не е успяло и е потънало. Предполага се, че детето е попаднало на подводно течение.

От миналата седмица река Дунав е с рязко повишено ниво и течението е много силно.

Образувано е досъдебно производство. Разпитани са свидетели, родители и приятели. Никой не е видял как момчето е скочило във водата, а са чули само звука от падането на тялото в реката и са видели как течението го отнася.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини