8 °C

В Москва задържаха сериен отровител с газирани напитки

Мурат Сабанов е заподозрян в отравяне с безалкохолно на повече от 20 души в центъра на Москва. Според показанията му, много от жертвите му вече били много пияни, така че ги ограбил и без да ги пои допълнително, пишат руски медии.

Той смесвал феназепам със сода и коктейли и предлагал на младите хора, а когато те изключвали, вземал чантите, парите и телефоните им. Това признава самият задържан, а при обиска в жилището му са намерени пличета с бял прах.

Според показанията на Сабанов, той е ограбил по този начин 17 души. Много от тях по време на срещата с него вече били много пияни или са били под влиянието на наркотици, така че "сода" не е необходима.

Сред отровените, доскоро в кома, е журналистката от The Village Людмила Чижова. Сабанов твърди, че не ѝ е давал от отровната сода, тъй като тя и спътникът ѝ "вече били под въздействието на нещо", а когато изпили още алкохол, незабавно изключили.

Според Telegram-канала Baza, отровителят е бил задържан още на 7 юни, когато минувачи видели мъж, лежащ в безсъзнание, на когото Сабанов пребърквал джобовете.

Полицията обаче го освободила с мярка за неотклонение подписка, без да установи, че е участвал в поредица сходни престъпления. Жертвите не си спомняли нищо или подали жалби до различни полицейски управления.

След публикациите за серийния отровител, началниците на всички нива в полицията, включително началника на дирекция „Вътрешни работи“ в Централния район на Москва, пишат обяснения на причините за преждевременното идентифициране на опасен престъпник.

Адвокатът на журналистката Алексей Прянишников заяви пред РИА Новости, че Людмила Чижова е в болницата и се възстановява след няколко дни на кома. Той посочи, че полицията работи в нехаен режим - не са поискали данни от камерите за наблюдение, не са взели резултатите от кръвните изследвания от жертвата, за да определят отровната субстанция. Адвокатът се е свързал и с още две отровени.

Феназепам е лекарство от групата на бензодиазепините, която има успокоително, антиконвулсивно, сънотворно, мускулно релаксиращо и седативно действие. Бял или бял с кремав отенък кристален прах, практически неразтворим във вода, слабо разтворим в алкохол.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини