Дини до дома разнасят в Димитровград

Изображение 1 от 4

    Находчиви амбулантни търговци продават дини директно от ремаркето по димитровградските улици.

    Днес засякохме находчивите продавачи по ул. "Цар Симеон" да разнасят и да продават сладките летни изкушения директно от ремаркето, прикачено за стария фолксваген. Веднага след виковете от колата "Дини, сладки дини, купете си карпузи" жена с побеляла от възрастта коса се запъти към бавно движещия се автомобил. Единият от двамата продавачи излезе от колата, за да обслужи възръстната дама, която огледа стоката в ремаркето и си поиска някоя по-малка диня, за да може да я носи по-лесно. Бабата имаше и изисквания към сочния плод  - динята да не е презряла, чепчето й да било по-зелено и свежо, че миналия ден нейния син бил купил и занесъл диня, но тя се оказала презряла и се наложило да бъде изхвърлена.

    Видимо това не беше първата покупка на жената от амбулантните търговци, динята й бе претеглена с ръчен кантар и тя я заплати. Купувачката реши да се застрахова, че няма да получи отново презряла диня и накара младежа, който й я продеде, да й отреже едно пирмидално парче за да я опита, преди да я отнесе в къщи. След като динята бе дегустирана, възрастната дама остана доволна. Жената си спести носенето на тежкия плод от пазара или от някой от хипермаркетите в града и доволна от покупката се отправи към дома си с 5 килограмовия плод в ръце.

    Продавачите заявиха, че продават страхотни дини от Любимец и търговията им вървяла много добре, те обикаляли и по селата и вече преполовили стоката, багажника на комбито бил празен, а часът бе едва 10:30 сутринта.

    В същото време находчиви възрастни жени от района решиха да съберат сливи за компот, и въоръжени с дълъг кол, който изкараха от мазето на блока, започнаха да събират сладко-киселия плод от дървета в паркчето. Всичко дадено ни от природата трябва да се оползотворява, каза едната жена и започнаха да брулят сливата в паркчето.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ли
      Лили
      2 0
      18:13, 28 юни 2019

      Ако дините не са крадени от хорските бустани, всичко е наред. Представете си тази баба от снимката как мъкне диня по улиците.

    • 2
      Ма
      Мария
      4 0
      21:59, 28 юни 2019
      Браво, така се прави търговия в България. Без касов апарат, без да се плаща наем на обект, със сигурност без платени осигуровки. То в Димитровград е честа практита, всяка неделя на автопазара, този вид амболантна търговия " цъфти". Щом на пазар за коли можеш да си купиш домати и мандарини, що пък не и от улицата??? Иначе хубав пазар имате във вашия град, с хубави наеми. Евала
    • 3
      Az
      az
      2 -1
      08:45, 29 юни 2019
      Да не би това да не е масова практика в една мизерна държава
    • 4
      До
      До 3
      3 -2
      11:47, 29 юни 2019
      Тя, че е мизерна,но и без контрол.
    • 5
      Ле
      Лени
      3 -1
      18:53, 29 юни 2019

      Това не е практика само в България има го въе всички нам държави, виждал съм го и в Турция и Гърция, Сърбия и Мкедония. По добре това да правят от колкото да крадад и просят. България убива селскотопанските си производители и това ще им остане.

    • 6
      До
      До Лени
      1 -2
      19:15, 29 юни 2019
      Мислите ли, че това са производители?
      • Ле
        Лени
        2 -1
        00:52, 30 юни 2019

        Надявам се, едва ли инвестират в покупката им

    Последни новини