8 °C

От общината приканват гражданите да ползват прецизно водата, до отстраняване на ВиК авариите

От община Димитровград разпратиха писмо до медиите във връзка с проблемите във водоподаването на града.

Текста на писмото:

Три аварии на главната водонапорна тръба затрудняват водоподаването за Димитровград и Меричлери. Целият ресурс от хора и техника на Вик работи денонощно за отстраняването на тежката авария. Включено е водоподаване от втори източник от помпена станция с. Черногорово. Големото потребление на вода в последните часове не позволява тя да достигне до най-високите етажи в града. Приканваме гражданите да ползват прецизно водата, за да може дебита да достигне до всички. От ВиК уверяват, че продължават да работят по отстраняването на аварията.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ив
  Иво
  10 -1
  19:04, 28 юни 2019

  Той вода няма и по 1вите етажи, то заради голямото потребление в последните часове било проблема! По неглежиражо не можахте ли да се изкажете?

 • 2
  Т1
  Т12345
  4 -3
  19:08, 28 юни 2019
  Не знам къде е пусната, но на първите етажи сме и нямаме и капка, няма и изглед да има скоро вода!
 • 3
  Ан
  Анелия В.
  8 0
  19:26, 28 юни 2019

  Абе хора от ОБЩИНАТА, вие вместо мейли на медиите да пращате, вземете и публикувайте на страницата си тази на вик. От няколко часа презареждам страницата на общината за информация и там няма нищо същото и със страницата на вик дград. тези сайтове за какво ги плащаме ако не ни информирате своеврвмонно?

 • 4
  Бо
  Бора
  3 0
  21:51, 28 юни 2019
  Това е абсурд! Не знам това водоподаване с какви темпове работи, но в 22 часа няма и капка на 8 етаж. Може и въобше да не дойде и за това явно ше са виновни потребителите от ниските етажи. А дежурният във ВиК никакъв го няма.Безобразие!
 • 5
  Ту
  Тур до коленко
  3 -2
  22:26, 28 юни 2019
  Плащаме отровна уранова вода,по-3,20лв за кубик!!!Всеки ден аварии,които се отстраняват от некадърници и на другият ден пак авария!!!!На всичкото отгоре и условия поставят!!!Защо трябва да плащаме за вода,която става само да си измиеш кенефа!!!!Ама иначе минават инкасаторите по къщите на хората,и който не си е платил водата......моля да платите че ВИК нямали пари....щяли да теглят кредит да си погасяват задълженията...голям срам!!!Страхливи роби сте всички хасковлии,и 5лв. да ви направят кубика пак ще плащате роби страхливи!!!Това ако стане в Гърция,мале майко....ще има сеч на поразия,палене, чупене,бунтове,докато се оправят нещата!!!А пак вие страхливи роби,чакайте някой да дойде да ви оправи проблемите,дотогава ще плащате като араби,вашите сметки и сметките на ц.и.г.а.н.и.т.е.!!!
 • 6
  Ту
  Тур до коленко
  3 -1
  22:35, 28 юни 2019
  Поздравявам всички некадърници,от ВИК и Община-Хасково,с най-лютите български псувни!!!
 • 7
  Ту
  Тур до коленко
  4 -1
  22:38, 28 юни 2019
  Димитровград сте същите некадърници като Хасково!!!
 • 8
  Бо
  Бора
  2 -1
  23:18, 28 юни 2019
  Имате ли вода по високите етажи? На 8 в центъра до общината, все още няма.А е близо 23.30. Дали са спрели водоподаването? Ето затова градът ще е от старци и ц*****.
  • Гр
   Гражданин
   6 0
   06:12, 29 юни 2019
   Тази авария е в резултат от безхаберното управление на общината по В и К въпросите. Та нали сам кмета постави Петко Ангелов управител на " В и К", за да може да се приеме водопровода Димитровград-Меричлери. Един обект който тежи на водопреносната мрежа на Димитровград.Вместо да се използват по Генплана двата геоложки сондожа с 40 л./сек намиращи се западно от кв. "Черноконево". Тази авария не е от днес. Това показва, че липсват точните помпени агрегати, липса на мощности и знание.Сега същите тези общинари приканват за пестеливо изразходване на водата, вместо да си зададат многото въпроси относно некомпетентното ръководство на "В и К" и общината. Зная, че журналистите от дг нет пазят кмета от истината и няма да публикуват коментара, но за това сме на 112 место по криеница.

Хороскоп за 28.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
28 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
28 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
28 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
28 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
28 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
28 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
28 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
28 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
28 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
28 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
28 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
28 яну 2020
Последни новини