Димитровград осъмна с вода в чешмите

Вчера, 28-ми юни, Димитровград остана без питейна вода. В по-голямата част от жилищата в града водата спря, същата е била ситуацията и в гр. Меричлери. Причината е възникнали 4 на брой аварии на напорния водопровод от Крумска тераса, захранващ Димитровград и Меричлери.

Привечер водата в чешмите на димитровградчани, живеещи по ниските етажи потече, но по-високите останаха в безводие. В часовете преди полунощ водоподаванете бе от части възстановено и по по-високите етажи чешмите започнаха да потичат. 

Малко преди полунощ и кметът на Димитровград Иво Димов обяви в своя фейсбук профил, в коментар под своя пост по темата, че авариите са отстранени и се очаква водоподаването да се възстанови на всякъде в града:

Четвърта поредна авария за последните 24часа на напорния водопровод от Крумска тераса отстраняват в момента екипите на ВИК. Водоподаването към основния резервоар , захранващ Димитровград и Меричлери е възстановено частично с дебит от 120л/сек. До няколко часа се очаква да достигне пълна мощност. Необходимо е технологично време обаче, за да се достигне поне 30% от капацитета му( 8000куб/м) и да се възстанови нормална работа на водопроводната мрежа. Надявам се късно тази вечер този проблем да е решен.

Тази сутрин /събота/ налягането на водата е възстановено и няма оплаквания от безводни жилища в социалните мрежи. След като са били отремонтирани дефектиралите часни на водопровода, са били нужни часове на водата да изпълни градската канализация и да успее да вдигне налягане и за високите етажи и части на Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Йо
  йокин
  1 -1
  18:27, 29 юни 2019
  То убаво,но в целия град,да няма чешма,да си налееш,при такива ситуации,кво праим.Имаше преди,ръчни помпи,м/у блоковете,ся нема,ходим,извън града,г-н кмете, помислете,нещо по въпроса,направете.

Хороскоп за 11.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
11 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
11 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
11 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
11 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
11 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
11 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
11 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
11 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
11 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
11 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
11 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
11 дек 2019
Последни новини