Десетки хиляди без ток в Ню Йорк, Таймс скуеър угасна

Авария в електроснабдяването на Ню Йорк остави десетки хиляди абонати без ток, спря метрото и блокира много хора в асансьори.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че токът е спрял в 18,47 ч. местно време, като е засегнал основно Манхатън. Спирането на тока продължи близо пет часа. Заради аварията кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, който беше на предизборна проява извън града, се завърна спешно.

Противопожарната служба на Ню Йорк каза, че пожар в трансформатор вероятно е причина за прекъсването на електроподаването, засегнало и метрото на града. Енергийната компания на града Кон Едисън посочи, че спирането на тока е тръгнало от подстанция, но точната причина още се проучва, съобщава Би Би Си.

Потребители качваха в социалните мрежи снимки на тъмни метростанции, ресторанти и други заведения и заведения. Пожарникари се отзоваха на редица сигнали за заседнали в асансьори хора.

Светофари не работеха на много места и в някои райони минувачи се опитаха да регулират движението.

Напълно тъмна бе зоната с театрите на Бродуей. Гигантските реклами на емблематичния Таймс скуеър също угаснаха. На две места театрални трупи пък довършиха спектакъла си на тротоара.

По ирония на съдбата спирането на тока съвпада с 42-ата годишнина от голямата авария, оставила милиони нюйоркчани без ток за 48 часа. Големи аварии в града имаше и през 1965 г. и през 2003 г.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини