Tesla строи с рекордни темпове китайската Gigafactory 3

Строителството на завода за електромобили Gigafactory 3 в покрайнините на Шанхай ще приключи в края на лятото. А първите електрически автомобили от тази фабрика трябва да излязат на пазара още тази година. Tesla бърза, за да избегне най-лошите последствия от търговската война между САЩ и Китай.

Строителството на Gigafactory 3 – първият завод на Tesla в Китай продължава с рекордни темпове. Строителството на тази фабрика започна през месец декември миналата година, а различните видеа, заснети с дронове, показват, че още през месец юни обектът е бил почти завършен.

Според финансовия отчета на Tesla за второто тримесечие, представен вчера, се вижда, че през Q2 на 2019 година е започнало инсталирането на необходимото оборудване. Компанията показа на акционерите снимки на вътрешното устройство на завода. В цеховете се виждат производствените роботи и масивна преса за щамповане на детайли за Model 3.

В Gigafactory 3 ще се сглобява опростена версия на Model 3, съобразена с особеностите на китайския пазар. Плановете на Tesla предвиждат началото на производството в края на тази година. Само след няколко месеца автомобилната компания на Илон Мъск възнамерява да произвежда в Китай по 3000 електромобила на седмица.

Бързото строителство на Gigafactory 3 в Китай ще даде възможност на Tesla да избегне последствията от изострянето на търговската война, като например въвеждането на още по-високи мита.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини