Осиновени българчета в САЩ попаднаха в „Къща на ужасите” (видео)

Осиновени български деца в „Къща на ужасите” в Мисури. Двете близначки са живели при невъзможни условия, съобщи изданието "БГ войс". Те били осиновени преди 7 години от двойка в градчето Съмървил, щата Мисури.

56-годишният мъж и 40-годишната жена били арестувани на 8 юли за тормоз над децата им. Властите открили в дома им 10 деца – 8 техни и две осиновени близначки от България.

Последвалият медицински преглед, проведен в близкия центъра за подкрепа на деца, показал, че 14-годишната българска девойка имала паразити, а сестра й раздут корем поради недохранване. Пред NOVA говори генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев.

„Това е един изключително неприятен случай, който хвърля сянка върху много други положителни случаи на осиновяване на български деца в САЩ”. Това заяви за „Здравей, България” генералният консул в САЩ Иван Анчев.

„Още в рамките на работния ден се свързахме с компетентните власти, в случая с шерифския офис в окръг Шенън на щата Мисури. Разговаряхме лично с шериф Дарън Браули. Той ни информира подробно за ситуацията”, каза още той.

Анчев заяви, че децата са на сигурно място. „Те се намират на около 1 час път от Съмървил, щата Мисури, в помещение, което е под полицейска закрила. Прегледани са веднага от лекар, който не е установил следи от сексуално насилие, някакви други наранявания или някакви други сериозни здравословни проблеми. Според шериф Браули децата в момента са в добро състояние и за тях се полагат грижи”, коментира Ачев.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини