Айранът срещу летните инфекции

Стресът, неправилното хранене, стареенето и антибиотиците унищожават добрите бактерии в стомаха. Така се създават проблемите с храносмилането и подутият корем.

За да премахнете тези неприятности, най-добре би било да помогнете на своя организъм отново да създаде добрите бактерии в стомаха. Това може да стане с помощта на айрана.

Тази млечна напитка е особено важна за организма през лятото когато чревните инфекции и отравянето са много чести и когато заради големите горещини може да загубите апетит. Според учените от ирландският университета Корк най-много добри бактерии се намират в айрана обогатят с пробиотици. Учените твърдят че това са най-здравите хранителни продукти, които може да намерите на пазара.

Въпреки че лекарите дълго време бяха скептично настроени към айрана и неговото влияние върху здравето, последните изследвания показват, че пробиотиците в айрана действат като лек и помагат в контролирането на теглото. Доказано е също така, че пробиотиците помагат в лечението на астмата и различните инфекции. Много са полезни за борбата с белодробни проблеми, защото действат антисептично, помагат даже и в някой видове алергии.

Особено се препоръчва консумирането му през лятото и по време на летните почивки, когато заради промяна на средата както децата, така и възрастните имат стомашни проблеми. Така че седем дни преди заминаването на почивка хубаво е в организма да внасяте добрите бактерии и няма да имате никакви проблеми по време на почивката, съветват лекарите.

Пробиотиците са живи микроорганизми, които внесени в достатъчно количество действат благоприятно на организма, подобряват действията на естествената микрофлора и храносмилателната система. Устойчиви са на стомашната киселина и така непроменени стигат до червата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини