17 °C

Глобиха димитровградчанин с 2 бона за обаждания към номер 112

Димитровградският съд потвърди в средата на миналия месец Наказателно Постановление на Началника на РУ-МВР-Димитровград, с което на А.Т.И /който в материала ще наричаме "Ангел", тъй като нямаме информация за неговите имена/ за това, че на 11.02.2019г. около 23:50 часа в гр.Димитровград, от мобилния си телефон подава на два пъти невярно съобщение на Единният европейски номер /ЕЕН/ 112, че на автобусната спирка на бул.“Димитър Благоев" 29 има паркирани 15 автомобила. Глобата, определена и потвърдена от съда е в размер на 2 000 лева.

Наказанието е съставено, след като вечерта на 11-ти срещу 12-ти февруари 2019г. бил подаден сигнал в РУ Димитровград, за нарушаване на нощната тишина на бул.“Димитър Благоев“- до №29. На място са били изпратени 2-ма полицейски служители, които установили, че на обществено място имало хора, употребяващи алкохол, на които униформените разпоредили да се разотидат по домовете си.

Сред тази компания бил и "Ангел", който останал недоволен, че служителите на реда разпоредили разотиването на компанията по домовете им. Не след дълго същата вечер, на тел.112 бил подаден сигнал от телефония номер на Ангел, с оплакване, че има петнадесет автомобила, паркирани на автобусната спирка на бул.“Димитър Благоев “№29, като подателят на сигнала отказал да се представи. Дежурният служител при РУ-МВР-Димитровград изпратил патрулнен автомобил с 2-ма служители на сигнала. Същите полицейски служители, пристигайки на оширението за автобусната спирка на бул.“Димитър Благоев“ 29 около 23,30ч.,  3-4 минути след подаване на сигнала, установили, че на там има един потеглящ автомобил и още един, който изчаквал пътник да се качи и също потеглил. Тъй като мястото за спиране на автобусната спирка било на практика празно, полицейските служители докладвали на дежурния, че го напускат.

Няколко минути след като се отдалечили със служебния си автомобил на около 500м., на телефон 112 е получен повторен сигнал, със същото оплакване и полицейските служители са изпратени повторно, както от разстоянието от което са се били отдалечили, са имали пряка видимост към посоченото място и не са установили нито множество паркирани автомобили, нито за времето до завръщането им до мястото са видели отдалечаващи се или напускащи тази автобусна спирка автомобили.

След пристигане на спирката забелязали, че във входа на близкия жилищен блок има човек и се отправили към него. Попитали го дали той е подавал сигналите и мъжът отговорил, че той ги е подавал и че разполагал със снимков материал. Полицейските служители изискали документите за самоличност на "Ангел", който отказал да ги даде с изявлението, че има съмнения, че двете лица, посетили адреса и облечени в полицейски униформи, действително са полицаи. 

Така полицейските служители отвели "Ангел" в РУ Димитровград, и след установяване на самоличността му, са съставили акт за извършване на административно нарушение, в който описали нарушенаването на чл.28, ал.1 от ЗНССПЕЕН 112. На същата дата актът бил връчен на "Ангел", който го подписал без възражения.

Според закона, който предава чрез ЕЕН 112 неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, се наказва с глоба от 2 000 до 5 000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
02 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
02 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
02 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
02 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
02 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
02 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
02 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
02 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
02 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
02 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
02 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
02 окт 2020
Последни новини