6 °C

Глобиха димитровградчанин с 2 бона за обаждания към номер 112

Димитровградският съд потвърди в средата на миналия месец Наказателно Постановление на Началника на РУ-МВР-Димитровград, с което на А.Т.И /който в материала ще наричаме "Ангел", тъй като нямаме информация за неговите имена/ за това, че на 11.02.2019г. около 23:50 часа в гр.Димитровград, от мобилния си телефон подава на два пъти невярно съобщение на Единният европейски номер /ЕЕН/ 112, че на автобусната спирка на бул.“Димитър Благоев" 29 има паркирани 15 автомобила. Глобата, определена и потвърдена от съда е в размер на 2 000 лева.

Наказанието е съставено, след като вечерта на 11-ти срещу 12-ти февруари 2019г. бил подаден сигнал в РУ Димитровград, за нарушаване на нощната тишина на бул.“Димитър Благоев“- до №29. На място са били изпратени 2-ма полицейски служители, които установили, че на обществено място имало хора, употребяващи алкохол, на които униформените разпоредили да се разотидат по домовете си.

Сред тази компания бил и "Ангел", който останал недоволен, че служителите на реда разпоредили разотиването на компанията по домовете им. Не след дълго същата вечер, на тел.112 бил подаден сигнал от телефония номер на Ангел, с оплакване, че има петнадесет автомобила, паркирани на автобусната спирка на бул.“Димитър Благоев “№29, като подателят на сигнала отказал да се представи. Дежурният служител при РУ-МВР-Димитровград изпратил патрулнен автомобил с 2-ма служители на сигнала. Същите полицейски служители, пристигайки на оширението за автобусната спирка на бул.“Димитър Благоев“ 29 около 23,30ч.,  3-4 минути след подаване на сигнала, установили, че на там има един потеглящ автомобил и още един, който изчаквал пътник да се качи и също потеглил. Тъй като мястото за спиране на автобусната спирка било на практика празно, полицейските служители докладвали на дежурния, че го напускат.

Няколко минути след като се отдалечили със служебния си автомобил на около 500м., на телефон 112 е получен повторен сигнал, със същото оплакване и полицейските служители са изпратени повторно, както от разстоянието от което са се били отдалечили, са имали пряка видимост към посоченото място и не са установили нито множество паркирани автомобили, нито за времето до завръщането им до мястото са видели отдалечаващи се или напускащи тази автобусна спирка автомобили.

След пристигане на спирката забелязали, че във входа на близкия жилищен блок има човек и се отправили към него. Попитали го дали той е подавал сигналите и мъжът отговорил, че той ги е подавал и че разполагал със снимков материал. Полицейските служители изискали документите за самоличност на "Ангел", който отказал да ги даде с изявлението, че има съмнения, че двете лица, посетили адреса и облечени в полицейски униформи, действително са полицаи. 

Така полицейските служители отвели "Ангел" в РУ Димитровград, и след установяване на самоличността му, са съставили акт за извършване на административно нарушение, в който описали нарушенаването на чл.28, ал.1 от ЗНССПЕЕН 112. На същата дата актът бил връчен на "Ангел", който го подписал без възражения.

Според закона, който предава чрез ЕЕН 112 неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, се наказва с глоба от 2 000 до 5 000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
19 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
19 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
19 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
19 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
19 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
19 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
19 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
19 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
19 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
19 яну 2020
Последни новини