Глобиха димитровградчанин с 2 бона за обаждания към номер 112

Димитровградският съд потвърди в средата на миналия месец Наказателно Постановление на Началника на РУ-МВР-Димитровград, с което на А.Т.И /който в материала ще наричаме "Ангел", тъй като нямаме информация за неговите имена/ за това, че на 11.02.2019г. около 23:50 часа в гр.Димитровград, от мобилния си телефон подава на два пъти невярно съобщение на Единният европейски номер /ЕЕН/ 112, че на автобусната спирка на бул.“Димитър Благоев" 29 има паркирани 15 автомобила. Глобата, определена и потвърдена от съда е в размер на 2 000 лева.

Наказанието е съставено, след като вечерта на 11-ти срещу 12-ти февруари 2019г. бил подаден сигнал в РУ Димитровград, за нарушаване на нощната тишина на бул.“Димитър Благоев“- до №29. На място са били изпратени 2-ма полицейски служители, които установили, че на обществено място имало хора, употребяващи алкохол, на които униформените разпоредили да се разотидат по домовете си.

Сред тази компания бил и "Ангел", който останал недоволен, че служителите на реда разпоредили разотиването на компанията по домовете им. Не след дълго същата вечер, на тел.112 бил подаден сигнал от телефония номер на Ангел, с оплакване, че има петнадесет автомобила, паркирани на автобусната спирка на бул.“Димитър Благоев “№29, като подателят на сигнала отказал да се представи. Дежурният служител при РУ-МВР-Димитровград изпратил патрулнен автомобил с 2-ма служители на сигнала. Същите полицейски служители, пристигайки на оширението за автобусната спирка на бул.“Димитър Благоев“ 29 около 23,30ч.,  3-4 минути след подаване на сигнала, установили, че на там има един потеглящ автомобил и още един, който изчаквал пътник да се качи и също потеглил. Тъй като мястото за спиране на автобусната спирка било на практика празно, полицейските служители докладвали на дежурния, че го напускат.

Няколко минути след като се отдалечили със служебния си автомобил на около 500м., на телефон 112 е получен повторен сигнал, със същото оплакване и полицейските служители са изпратени повторно, както от разстоянието от което са се били отдалечили, са имали пряка видимост към посоченото място и не са установили нито множество паркирани автомобили, нито за времето до завръщането им до мястото са видели отдалечаващи се или напускащи тази автобусна спирка автомобили.

След пристигане на спирката забелязали, че във входа на близкия жилищен блок има човек и се отправили към него. Попитали го дали той е подавал сигналите и мъжът отговорил, че той ги е подавал и че разполагал със снимков материал. Полицейските служители изискали документите за самоличност на "Ангел", който отказал да ги даде с изявлението, че има съмнения, че двете лица, посетили адреса и облечени в полицейски униформи, действително са полицаи. 

Така полицейските служители отвели "Ангел" в РУ Димитровград, и след установяване на самоличността му, са съставили акт за извършване на административно нарушение, в който описали нарушенаването на чл.28, ал.1 от ЗНССПЕЕН 112. На същата дата актът бил връчен на "Ангел", който го подписал без възражения.

Според закона, който предава чрез ЕЕН 112 неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, се наказва с глоба от 2 000 до 5 000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини