Кърваво блудство в Сотиря. Преглед на печата

24 часа

След 24 ч. преследване и стрелба хванаха оскотелия Мартин за изнасилване и убийство на дете

Ромът е с основно образование и не работи. Местните жители го съжалявали за мизерния живот и го наемали за дребни услуги по дворовете, но той крадял. Родителите му живеят в мизерна постройка във вилната зона на селото. Съседната къща е на бабата и дядото на изнасиленото и убито момиченце. Те се грижели за него, защото майката била на работа по морето. След месец Кристин щяла да бъде първокласничка.

Детето е намерено в дере близо до къщата на баба си и дядо си. Все още било живо, когато е подаден сигнал на тел. 112. Веднага е откарано в болница, но е починало. Съдебният лекар д-р Тома Чаушев прави аутопсията. Детето е зверски пребито, с много травми по тялото и главата, със следи от насилие в областта на половите органи. По ирония на съдбата д-р Чаушев е преглеждал и първата жертва на Мартин Трифонов през 2014 г. - непълнолетната девойка, която се опитал да изнасили, но не успял поради липса на ерекция, както пише в решението по делото. Веднага със случая се заемат криминалисти от Сливен, пристигат и техни колеги от София. Те веднага се насочват към съседа на малката Кристин, който вече е в масивите на МВР заради блудството от 2014 г. и заради присъдите за кражби.

Труд

Свинското поскъпна с лев само за месец

Цената на свинското се е повишила с почти лев само за месец. Това показва справка на Държавната комисия за стокови борси и тържища (ДКСБТ), изготвена за "Труд". През юли килограм от месото се е продавал по 7,71 лева на едро, а в средата на август цената вече е 8,58 лева. Спрямо миналата година увеличението е още по-драстично - с над 2 лева за килограм. През август 2018 г. на борсите свинското се е предлагало по 6,43 лв. за килограм. Цената сега е най-високата за последните пет години, показват още данните на ДКСБТ.

От Асоциацията на индустриалните свиневъди вече предупредиха, че цената ще върви нагоре заради проблема с африканската чума по свинете. Промишленият сектор у нас е свил с 30% обема си, което означава повече внос и по-високи цени, обясни д-р Румен Караманов.

Монитор

Предупреждават за фалшиви данъчни инспектори

На гърба на служебната карта са изписани всички права, които данъчните имат по време на проверката. Документът съдържа още номер, дата на издаване, трите имена на служителя, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи данъчния, както и снимка.

Освен това служителите на НАП не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми по глоби и актове се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП. Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира в НАП и МВР.

Стандарт

Слави не е политически девственик

За мен няма голямо значение дали вотът на недоволните и антисистемните гласоподаватели ще отиде при Марешки, Трифонов или Сидеров. Такива гласоподаватели има, те не са никак малко и да, те искат и търсят своето политическо представителство. Прочее не е много трудно да бъдат приласкани - вкарайте ярки послания срещу статуквото, срещу партиите, срещу политиците, срещу администрацията, срещу бюрократичния елит, и рецептата е почти готова. Допълнена от няколко разпознаваеми лица, които не са очернени от участие в политиката до момента - и хоп, работи безотказно.

Манолова отдавна води недискретна кампания, казва политическият анализатор Георги Харизанов.

Сега

Фирмата майка "Тад Груп" ще съди България за 7-цифрена сума

Фирмата майка от Калифорния "Тад груп" (TAD Group) е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България, тъй като целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от държавата. Това каза пред Би Ти Ви Георги Стефанов, адвокатът на един от обвиняемите по делото за хакерската атака срещу НАП - Иван Тодоров, който е в ареста.

"За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него. Името му не се споменава нито от свидетели, нито от каквито и да е други доказателства", каза Стефанов. "Нямам представа защо изобщо е поискана такава мярка за неотклонение спрямо него. Това поставя обвиняемите в едно неравнопоставено положение. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката", добави адвокатът.

Капитал дейли

Как точно ще работи тол-системата

Когато превозното средство приближи до рамка, скенерът се включва и констатира какъв вид е то. Правят се две снимки - на предния и задния регистрационен номер. Прави се проверка дали номерата съвпадат и ако се установи проблем, информацията се изпраща към центъра за валидиране на данни. "Може да се изиска от системата да се направи допълнителна снимка от обзорната камера и тази информация да се изпрати също към центъра за валидиране", обясни представителя на Kapsch.

Ако всичко с регистрацията на превозното средство е наред, информацията се изтрива автоматично.

Дума

БСП иска имената на виновните за пожара по "Струма"

Четири дни ни занимават с прехвърляне на отговорности за пожара на АМ "Струма" - между Областно пътно управление-Кюстендил, кмета на Дупница, АПИ, възмути се заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски. Заедно с народния представител Димитър Данчев той даде пресконференция в централата на партията. Всички тези институции ги обединява едно единствено име - Бойко Борисов. Ако ще ни занимават още няколко седмици кой е виновен, ако прокуратурата ще си свърши работата и ще намери наказателната отговорност, то ние питаме кой носи политическата отговорност. Кой ще поеме политическа отговорност за изгорялата магистрала "Струма", заяви Свиленски. Той обърна внимание, че Борисов, докато пътува по измитите, маркирани, добре осветени пътни участници с министрите на задната седалка, трябва да слезе и под тези съоръжения, за да види какво има под тях. Нека да не го прокарват по нагласени и подредени участъци, а да гледа държавата от всичките й страни. Работата на министър-председателя е не само да осигурява изграждането на пътищата, но и да контролира функционирането и движението по тях. В тази си работа г-н Борисов катастрофира. Той катастрофира по темата пътища и транспорт, категоричен бе Свиленски.

Земя

Чумата пропълзя и до Югозапада

След известно затишие вчера бе обявено ново огнище на Африканска чума по домашно прасе в землището на град Кресна. Това е първият случай на заразено животно в област Благоевград, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Определена е 3-километрова предпазна зона около огнището, в която влизат стопанствата в град Кресна. На умъртвяване подлежат всички заразени и контактни домашни свине в огнището, както и домашните свине тип заден двор и нерегистрирани обекти в тази зона.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини