Новият златен триъгълник в киното: Тарантино, Пит и Ди Каприо

С „Имало едно време в Холивуд" Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Куентин Тарантино заформят нов златен триъгълник в света на голямото кино. Не само заради ореола, създаден около личността на всеки един от тях.

Към безспорния талант и на тримата вървят още куп предизвикателни и предизвикващи американския уау-ефект качества - бунтарски характери, богати биографии, сексуално излъчване, милиони почитатели и лични истории, от които се интересуват всички. А когато тази база данни е умножена по три, успехът е неизбежен.

Доказателството - най-силният старт на филм в досегашната кариера на Тарантино и потвърдената вече информация, че Пит и Ди Каприо ще участват и в следващото му творение. Дебютът на този актьорски дует в киното пък е поредният плюс в графата "Гениален", където неведнъж е поставян режисьорът на "Криминале".
 
"Имало едно време в Холивуд" е и драма, и екшън, и комедия, и уестърн, и крими(нале), и всичко в този тарантинов миш-маш е поднесено с премереност и дори финес, въпреки препратките и въпреки дължината - близо три часа.

И въпреки "огромния" гаф с новия часовник на героя на Пит, режисьорът с удивителна автентичност се впуска в живота на Холивуд половин век назад, за да покаже в подробности епохата и нейните запазени марки - апогея на хипарския дух, разврата, наркотиците, първите силни години на цветното кино и цвета на Холивуд.

Бившата звезда от телевизионен уестърн Рик Далтън (Леонардо ди Каприо) се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Същите амбиции има и някогашният му дубльор Клиф Буут (Брад Пит). Плановете на двамата се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на съседката на Рик - Шарън Тейт (Марго Роби).

В тази лента Брад Пит много напомня на младия Робърт Редфорд отпреди 30 години, и това недвусмислено се връзва с духа на филма и някои от второстепенните роли, изиграни от колосите Ал Пачино, Брус Дърн и Кърт Ръсел. Тук са и по-младите им колеги Тимъти Олифант, Тим Рот, Дакота Фанинг. Това е и последният филм с участието на Люк Пери, който се превъплъщава в ролята на Уейн Маундър (канадски актьор, пробил в американските сериали в края на 70-те години).
 
"Имало едно време в Холивуд" е завой, който може да се направи само с висшия пилотаж на професионалисти като Тарантино. От блудкавото звучене на повечето ленти за тази епоха, снимани по третокласни пътища, той прави завой към магистралата на голямото и умно кино, за да остави продължителен послевкус в зрителя.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини